Site icon stiriDB

Atacuri nefondate la adresa Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, susţine conducerea societăţii

Reprezentanţii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa au anunţat, joi, într-o declaraţie de presă, că interese politico-financiare stau la baza informaţiilor eronate apărute recent despre achziţionarea unor maşini de către companie.

„Interese meschine, politico-financiare au făcut ca în mediul public să apară o calomnie la adresa Companiei de Apă”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Ion Ponorică.

„Referitor la maşinile achiziţionate, acestea sunt din bugetul aprobat pe 2013, propus de fosta conducere a companiei. Au fost cumpărate ca alternativă de înlocuire a maşinilor vechi care consumau foarte mulţi bani pe reparaţii şi carburant. Menţionăm că o parte din aceste maşini sunt nefuncţionale (…). Maşina Toyota a fost achiziţionată prin atragerea de fonduri europene în vederea autorizării unui autolaborator pentru depistarea pierderilor de apă. Ea a fost aprobată şi bugetată încă din anul 2009, prin contractul de finanţare europeană pentru proiectul Extinderea şi reabilitarea infrastucturii de apă uzată a judeţului. Costurile cu noile maşini sunt la jumătate faţă de cele vechi”, a precizat Ponorică.

Nu există nicio legătură între preţul apei şi modul de achiziţionare a acestor maşini, a adăugat acesta.

stiriDB vă prezintă declarația de presă a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița

[spoiler title=”Declarația de presă (click pentru documentul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]
[/spoiler]