Asfaltarea Bulevardului Unirii din Târgovişte va fi gata anul acesta

Asfaltarea Bulevardului Unirii din Târgovişte va fi gata anul acesta

Lucrările de asfaltare ale Bulevardului Unirii din Târgovişte se vor finaliza anul acesta, anunţă conducerea Primăriei Târgovişte. Lucrările fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) zona A, proiect cu fonduri europene.

La semnarea ordinului de lucrări, autorităţile locale anunţau că Bulevardul Unirii va avea patru benzi de circulaţie.

”Rămâne problema Bulevardului Unirii, care este adevărat că a început puţin mai târziu şi, probabil, că va mai dura ceva acolo, însă apelăm la înţelegerea sau la toleranţa cetăţenilor. Şi noi suntem participanţi la traficul din municipiul Târgovişte, şi noi stăm uneori în trafic şi pierdem mai mult timp, dar asta este. Este o problemă care durează pentru câteva luni”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru.

Întrebat dacă lucrările la Bulevardul Unirii se vor finaliza în acesta an, Prisăcaru a răspuns: ”cu siguranţă, da”.
ipp

Ordinul de începere a lucrărilor aferente Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) zona A din Târgovişte a fost semnat în luna martie a acestui an.

Valoarea PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este împărţit pe două componente, A şi B. PIDU A vizează micro 6, iar PIDU B cartierele Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, micro 11 şi 12.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte  beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!