Site icon stiriDB

Arhiepiscopia Târgoviştei a dăruit cărţi unei biserici din Căuşeni, Republica Moldova

Arhiepiscopia Târgovişte a donat cărţi unei biserici din Căuşeni, Republica Moldova, ”ca sprijin frăţesc şi semn de solidaritate şi încurajare”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei, remis marţi.

”Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a oferit, din partea Arhiepiscopiei Târgoviştei, ca sprijin frăţesc şi semn de solidaritate şi încurajare, bisericii paraclis cu hramul Sf. Martiri Brâncoveni din oraşul Căuşeni, Republica Moldova, 29 de volume tipărite, de-a lungul timpului, de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei, pentru biblioteca acestei parohii, şi nouă cărţi de slujbă, pentru uzul liturgic cotidian. Aceste daruri au fost duse, la finalul acestei săptămâni, la Căuşeni, de către delegaţia Primăriei Târgovişte condusă de domnul consilier Păunescu”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte.

Municipiul Târgovişte s-a înfrăţit cu oraşul Căuşeni din Republica Moldova anul trecut pe 1 decembrie, când o delegaţie din Căuşeni a participat la manifestările de la Târgovişte dedicatei Zilei Naţionale.