Site icon stiriDB

Arhiepiscopia Târgovişte: Măsuri suplimentare luate pentru prevenirea coronavirusului; sprijin persoanelor aflate în izolare

Arhiepiscopia Târgovişte anunţă, marţi, într-un comunicat de presă, că preoţii din parohiile din judeţ ţin legătura cu familiile aflate în autoizolare şi le ajută cu cele necesare.

„La parohii, preoţii desfăşoară activitatea de comunicare cu familiile celor aflaţi în izolare şi le asigură de sprijin din partea Bisericii. De asemenea, preoţii identifică nevoile urgente ale acestora pentru a ajuta, prin orice mijloace, apelând şi la ajutorul membrilor comunităţii respective, al autorităţilor locale, al grupurilor restrânse de voluntari (fie că este vorba de hrană caldă, produse igienico-sanitare, îmbrăcăminte, etc.). Totodată, Sectorul Social – filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviştei menţine legătura cu Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Dâmboviţa pentru a identifica persoanele aflate în izolare, punând la dispoziţia preoţilor datele necesare în vederea ajutorării lor, coordonând această acţiune la nivelul întregii eparhii”, precizează Arhiepiscopia Târgovişte.

De asemenea, sunt oferite pachete cu produse de igienă personală celor din centrele de asistenţă socială.

„Sectorul Social – filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviştei a identificat nevoile celor aflaţi în izolare în centrele Direcţiei de Asistenţă Socială Dâmboviţa şi continuă să ofere, pentru aceştia, produse de igienă personală. De asemenea, în baza protocolului de colaborare cu DGASPC Dâmboviţa, vom interveni cu suport material (100 pachete de igienă personală) în toate centrele Direcţiei. Centrele sociale din eparhie sunt sprijinite constant cu alimente şi produse de îngrijire personală”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte.

Arhiepiscopia a luat mai multe măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Astfel, la Cantina Socială a Arhiepiscopiei Târgoviştei se va servi masa în două serii (de la ora 12.00 – circa 35 de persoane de la Protoieria Târgovişte Nord; de la ora13.00 – circa 35 de persoane de la Protoieria Târgovişte Sud) iar restul porţiilor vor fi livrate la domiciliul beneficiarilor.

„Persoanele din administraţie care lucrează cu numerar (casieri), vor lua măsuri suplimentare de protecţie (mască, mănuşi, substanţe dezinfectante). În comunicarea dintre unităţile de cult (Centrul eparhial, Protoierii, parohii, mănăstiri), se vor folosi, în special, mijloacele on-line de comunicare (e-mail, whatsapp, SMS, telefon) limitându-se, pe cât posibil, transmiterea documentelor în formă tipărită. Inspecţiile financiar-contabile şi inspecţiile protopopilor la parohii vor fi suspendate, până la Duminica Tomii. Slujbele ocazionale (Hram, Acatist, Canonul cel Mare, etc.) vor avea caracter strict limitat la nivelul parohiei, evitându-se invitarea preoţilor şi credincioşilor din afara acesteia”, sunt printre măsurile anunţate de Arhiepiscopia Târgovişte.

Totodată, Arhiepiscopia anunţă că la slujbele de înmormântare, preotul va da îndrumări ca participarea să fie cât mai restrânsă (eventual, doar rudele apropiate).

La intrarea în instituţii (Centrul eparhial şi Protoierii) sunt amenajate locuri speciale pentru dezinfectare (gel dezinfectant, şerveţele antibacteriene, covoraşe îmbibate cu substanţe dezinfectante) fiind desemnată o persoană care să asigure dezinfectarea celor care pătrund în instituţia respectivă.

În comunicatul de presă se mai anunţă că Asociaţia Centrul Diaconal Casa Creştină a Arhiepiscopiei Târgoviştei va pune la dispoziţia copiilor 10 lecţii de confecţionare a decoraţiunilor de Paşti prin canalul de Youtube al Arhiepiscopiei Târgoviştei.