Şase din cei 15 parlamentari de Dâmboviţa au plecat din partidul sub sigla căruia au fost aleşi în 2012.
Unul a plecat în 2012, doi în 2013, alţi trei în 2014, iar unul a revenit în partidul din care fusese exclus.
Deputatul Ion Stan a demisionat din PSD, la sfârşitul anului 2012, după ce premierul Victor Ponta i-a solicitat public să părăsească partidul. Stan a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.
Deputatul Florin Popescu a fost exclus din PDL, după scandalul de la alegerile din organizaţia PDL Târgovişte, de la sfârşitul lunii noiembrie 2013. A fost şi membru PMP, partid din care s-a suspendat când au început cercetările DNA în cazul său într-un dosar de corupţie.
Un alt deputat de Târgovişte, Radu Popa, a fost ales când era la PPDD, apoi a activat o perioadă ca independent la Parlament, iar din septembrie 2013 este la PSD. Dacă în 4 martie 2013, Radu Popa spunea, în Parlament, despre guvernul Ponta că este fabrică de şomeri, acum acesta îl consiliază pe premier pe probleme politice.
Senatorul din colegiul Târgovişte- Moreni, Sorin Roşca Stănescu, a fost exclus din PNL, în luna noiembrie 2013, după ce a declanşat un amplu scandal, în care a prezentat documente false despre finanţarea Alianţei DA, în campania electorală din 2004. Propunerea de excludere a lui Sorin Roşca Stănescu a fost făcută de preşedintele PNL, Crin Antonescu. În mai 2014 Sorin Roşca Stănescu a participat la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL. Prezenţa sa a fost remarcată de preşedintele PNL Dâmboviţa de la acea vreme Mihail Volintiru care a intervenit spunând că Roşca Stănescu nu are ce căuta acolo. Crin Antonescu a replicat că Sorin Roşca Stănescu este din nou membru PNL.
Senatorul PDL Marius Ovidiu Isăilă şi-a anunţat, în februarie 2014, în plenul Senatului, demisia din partid şi afilierea la grupul PSD. Isăilă a fost ales senator în colegiul 3 Dâmboviţa şi este membru în Comisia de buget a Senatului. La acea vreme, cu el USD ar mai fi avut nevoie de un singur senator pentru a putea forma o majoritate. Ovidiu Isăilă este cercetat acum de DNA pentru fapte de corupţie.
La sfârşitul lunii iulie 2014 deputatul de Târgovişte Ion Pârgaru a demisionat din PNL şi a plecat la partidul lui Tăriceanu.
”Am luat această decizie pentru că acolo (în PLR- n.r.) sunt mai mulţi colegi de-ai mei, iar doctrina pe care a adoptat-o PLR este şi ceea ce gândesc eu pentru dezvoltarea în continuare a ţării noastre”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul Ion Pârgaru.
Parlamentarii de Dâmboviţa sunt:
Horga Vasile (PNL), Plumb Rovana (PSD), Stan Ion (PSD, ulterior independent), Pârgaru Ion (PNL, ulterior PLR), Popa Radu Mihai (PP-DD, ulterior PSD), Popescu Florin Aurelian (PDL, ulterior independent), Stanciu Zisu (PSD), Dumitru Georgică (PC), Săvoiu Ionuţ-Cristian (PSD), Moldovan Carmen Ileana (PSD), Vladu Iulian (PDL), iar senatori de Dâmboviţa sunt Leonardo Badea (PSD), Valentin-Gigel Calcan (PSD), Marius Ovidiu Isăilă (PDL, ulterior PSD), Sorin-Ştefan Roşca-Stănescu (PNL, ulterior independent, apoi iar PNL). În total 15 parlamentari.
În 2012, în Dâmboviţa, au fost aleşi 11 parlamentari (toţi de la USL) plus alţi patru prin redistribuire (trei PDL şi unul PPDD).