Site icon stiriDB

Aproape 94% dintre elevii dâmbovițeni au optat pentru ora de religie

Peste 56.000 de elevi dâmboviţeni din totalul de 59.000 au depus cerere pentru a participa la ora de religie, ceea ce înseamnă un procent de aprope 94%, a declarat, vineri, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu.  

”Avem un procent de aproape 94%. Din aproape 59.000 de elevi avem un număr de peste 56.000 de elevi care au ales să studieze religia. Marea majoritate a elevilor sunt pentru religie ortodoxă, sunt şi de alte confesiuni: de la unul de religie luterană la de ordinul sutelor vorbesc aici de baptişti, penticostali, adventişti de ziua a şaptea, inclusiv musulmani avem cinci. Ţinând cont de procentul mare, nu există şcoli cu niciun elev care să fi optat pentru religie. S-ar putea să fie mai multe şcoli sau clase în care toţi elevii, fără excepţie, să fi ales ora de religie, dar nu avem întocmită la acest moment o astfel de situaţie”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Ovidiu Băsceanu.

Acesta a mai spus că elevii care nu au optat să participe la ora de religie vor rămâne în şcoală pe timpul orei, desfăşurând alt tip de activitate.

”Pentru toţi cei care nu optează pentru religie şcoala este obligată, prin consiliul de administraţie, să le ofere alternative educaţionale, adică nu stau elevii degeaba în timpul acela, merg la bibliotecă, centru de documentare şi de informare, laboratoare fonice etc”, a mai spus inspectorul şcolar general adjunct Ovidiu Băsceanu.

La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt 160 de profesori de religie, dintre care 112 titulari, restul suplinitori calificaţi.

”La procentul acesta de elevi care au optat pentru ora de religie nu cred că e cazul ca vreun profesor să îşi facă griji că pierde catedra”, a afirmat Băsceanu.