Site icon stiriDB

Apă potabilă distribuită celor din zonele inundate

Crucea Roşie Dâmboviţa a distribuit câteva sute de sticle de apă plată în comuna Petreşti, satul Puntea de Greci, localitate afectată de inundaţiile din ultimele zile, se arată într-un comunicat al Crucii Roşii Dâmboviţa, remis joi.

”Însoţiţi de un reprezentant am procedat la distribuţia apei în satul Puntea de Greci către fiecare familie afectată. S-a distribuit apă fiecărui membru al familiilor afectate, în total 744 de sticle”, se arată în comunicatul Crucii Roşii Dâmboviţa.

Reprezentanţii instituţiei susţin că sunt pregătiţi să intervină, în caz de nevoie, pentru a acorda sprijin sinistraţilor.

”Reprezentanţii Filialei sunt în continua stare de alarmare, la nevoie putând transporta apă plată în zonele unde pânza freatică este afectată. Desemenea la nivelul Filialei există un stoc de pături, paturi și în caz de necesitate se pot achiziţiona alimente neperisabile”, se mai arată în comunicatul Crucii Roşii.

În document se mai arată că în cursul zilei de joi vor mai fi distribuite alte 840 sticle apă plată, tot în comuna Petreşti.