Site icon stiriDB

Apa furnizată prin sistemul public de alimentare la Pucioasa şi localităţile limitrofe, restricţii la consum

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa anunţă că apa furnizată prin sistemul public de alimentare în Pucioasa, Brănești, Vulcana Pandele, Doicești, Vulcana Băi nu trebuie băută, poate fi folosită doar în scop menajer.

Compania informează că probele prelevate în perioada 18-20 ianuarie 2016 sunt conforme microbiologic.

Sâmbăta trecută s-a sistat furnizarea apei în orasul Pucioasa şi în comunele Brănești, Vulcana Pandele, Doicești, Vulcana Băi, din cauza unor încărcări microbiologice în apa brută a Barajului Pucioasa. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că apa nu mai este sigură pentru consum din cauza apariţiei unui risc microbiologic (Clostridium perfringens) la ieşire din staţia de tratare. Nu au fost anunţate, până acum, cazuri de îmbolnăviri digestive, cauzate de încărcările microbiologice ale apei din zona Pucioasa.

”Avand in vedere hotararea Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta Dambovita din data de 20 ianuarie 2016, S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. anunta urmatoarele: se continua furnizarea apei in orasul Pucioasa si se reia in localitatile Branesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele si Doicesti, incepand din 21 ianuarie 2016, ora 08:00. De asemenea, va informam ca toate probele de apa recoltate in perioada 18-20 ianuarie 2016 sunt conforme din punct de vedere microbiologic la toti parametrii analizati, conform prevederilor Legii nr. 458/2002, asa cum reiese din buletinele probelor de apa aferente”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, remis joi.

Compania precizează de ce apa nu trebuie băută.

”Din considerente ce tin de aplicarea si respectarea normelor referitoare la politicile de sanatate publica in astfel de situatii, se mentin urmatoarele restrictii:

–        Se interzice consumul apei in scop potabil si pentru prepararea alimentelor;

–        Se poate folosi pentru nevoi menajere si pentru igiena individuala.

S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A., impreuna cu Directia de Sanatate Publica Dambovita continua sa monitorizeze calitatea apei distribuite in vederea mentinerii constante in timp a calitatii parametrilor de potabilitate in scopul prevenirii oricarui risc pentru sanatatea populatiei”, se mai arată în comunicatul companiei de apă.