Apa de la Fieni, infestată politic (audio)

Apa de la Fieni, infestată politic (audio)

Reprezentanţi ai partidelor politice din judeţul Dâmboviţa au făcut săptămâna trecută declaraţii legate de infestarea apei furnizate în zona Fieni, după care Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu şi Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa au infirmat acuzaţiile aduse.

Scandalul, s-a spus, a fost declanşat de un lider PDL din Fieni, Gheorghe Zarioiu, fost angajat al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

”Eu sunt cel care a aprins fitilul (scandalului, n.r.)”, a declarat, luni, la MDI TV, Gheorghe Zarioiu.

Cu toate acestea Zarioiu, spune acum, după ce DSP a anunţat că apa de la Fieni este potabilă: ”apa e foarte bună, nu vorbim de potabilitate, poate chiar ne face bine”. Această declaraţie a fost făcută, luni, de Zarioiu la MDI TV.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a precizat că se efectuează analize ale apei periodic, care au ieşit bine atât anul trecut 2013, în octombrie de exemplu şi în ianuarie, pe 13 ianuarie. Reprezentanţii DSP Dâmboviţa au spus că au primit sesizări legate de apa de la Fieni, dar care ”au privit nu potabilitatea apei, ci aspecte tehnice legate de livrarea apei către populaţie”.

Preşedintele PDL Târgovişte, Iancu Caracota, a declarat, săptămâna trecută într-o conferinţă susţinută la sediul PDL Dâmboviţa, că sănătatea locuitorilor din zona Fieni este pusă în pericol din cauză că acolo se furnizează ”apă nefiltrată direct din râul Ialomiţa”.

Caracota a recunoscut că PDL are reprezentant în consiliul de administraţie al companiei de apă, dar a spus că nu l-a întrebat nimic despre scandalul cu apa de la Fieni, ”nu are rost” a precizat Caracota.

”În ultimele trei luni în nordul judeţului Dâmboviţa, mai exact la Fieni, Moţăieni, Pietroşiţa, Buciumeni şi Moroieni, peste 10.000 de oameni care se alimentau din sursa Gâlma au băut apă nefiltrată direct din râul Ialomiţa. Aici pot să vă spun că sănătatea lor a fost pusă în pericol”, afirma, în conferinţa de presă a PDL Dâmboviţa, liderul organizaţiei de partid din Târgovişte, Iancu Caracota.

Caracota a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa în anul 2008.

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, DSP şi Garda de Mediu au infirmat acuzele.

Pe acest subiect a făcut declaraţii şi preşedintele Consiliului  Judeţean Dâmboviţa (CJ), Adrian Ţuţuianu.

”Este regretabil (…) că s-au vehiculat informaţii false legat de calitatea şi condiţiile în care se livrează apa la Fieni. Toate analizele făcute de toate instituţiile statului ne arată că nu este altceva decât o manipulare care porneşte de la un domn Zarioiu, care era şef de secţie pe la Fieni, pentru că nu mai este astăzi şef de secţie. Încearcă să scoată pe piaţă tot felul de teme care nu exprimă realitatea”, a spus Ţuţuianu.

Acesta s-a referit şi la cel care a declanşat subiectul legat de apa de la Fieni.

”Cine e domnul Zarioiu? Viceprimar PDL la Fieni în 2004-2008, ulterior şef de punct de lucru la Fieni, absolvent al celebrei universităţi Spiru Haret învăţământ la distanţă, fără nicio pregătire în domeniu şi supărat nevoie mare că a fost înlocuit de un altul care are pregătire pe domeniu”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!