DSP Dâmbovița: Analizele arată că apa de la Fieni este potabilă

DSP Dâmbovița: Analizele arată că apa de la Fieni este potabilă

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa si DSP Dâmbovița susţin că apa de la Fieni este potabilă, după ce în mass-media locale, dar şi în declaraţii ale unor lideri politici din judeţ s-a vehiculat informaţia că apa din nordul judeţului ar fi improprie consumului şi infestată.

Directorul Companiei de Apă, Dorin Staicu, spune că reclamaţia a plecat de la un angajat al companiei din zona Fieni care şi-a pierdut locul de muncă.

”Ceea ce s-a prezentat în fapt la televiziune a fost o poziţie a domnului Zarioiu Gheorghe (lider local PDL şi fost angajat al Companiei de Apă, n.r.), care are de reproşat, probabil, anumite lucruri de natură personală şi politică. Pot să vă asigur că nu avem probleme în legătură cu calitatea apei, avem şi am avut controale de la DSP, Garda de Mediu, Apele Române. Nimeni nu a găsit vreo problemă în legătură cu ce s-a întâmplat”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Şi directorul adjunct al DSP Dâmboviţa, Cornelia Ionescu, spune că analizele făcute la apa din Fieni au ieşit bine şi că apa este potabilă.

”Toate buletinele de analiză, pe parametrii analizaţi conform legii, toţi sunt conformi, mai ales din punct de vedere microbiologic”, a precizat directorul adjunct al DSP Dâmboviţa, Cornelia Ionescu.

Preşedintele PDL Târgovişte, fost prefect al judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota a afirmat, într-o conferinţă de presă, că a fost sesizat de cetăţeni din Fieni că apa care curge la robinete este plină de impurităţi. Caracota a cerut, din acest motiv, demisia directorului Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!