Site icon stiriDB

Anul universitar la Târgovişte, deschis de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu

inaugurare campus valahia 14

Anul universitar la Universitatea Valahia Târgovişte a fost deschis, joi, pentru prima dată în noul campus al instituţiei de învăţământ superior, de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

”Este o prerogativă a rectorului, o datorie şi în acelaşi timp o mare plăcere de a declara deschis anul universitar. Întrucât îl avem astăzi printre noi pe ministrul Educaţiei, care este rector ales la Bucureşti, este preşedinte ales al Consiliului Naţional al Rectorilor, îl rog să îmi facă marea onoare de a deschide pentru prima dată în campusul universităţii anul universitar”, a spus rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros.

”Mă bucur să fiu astăzi cu voi, aici. Este un moment emoţionant pentru orice cadru didactic, pentru orice student, dar mai cu seamă este pentru cei aproape 2.000 de studenţi care păşesc pentru prima oară, în acest an universitar în Universitatea Valahia Târgovişte. Am aflat de la domnul rector Oros că este cea mai bună admitere din ultimii ani, sunt 1.350 de studenţi anul I la licenţă, sunt 550 de studenţi la masterat şi 100 la nivel de doctorat, o repartiţie echilibrată. Acest lucru demonstrează atractivitatea specializărilor existente în cadrul celor 10 facultăţi”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, a acordat Universității Valahia o diplomă de excelență pentru contribuția deosebită pe care instituția a avut-o la promovarea municipiului.

Deschiderea anului universitar la Universitatea Valahia a avut loc anul acesta pentru prima dată în campusul universitar. Valahia este singura instituţie de învăţământ superior care, după 1989, a construit de la zero un campus universitar.

La eveniment au fost prezenţi şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, autorităţi locale, parlamentari de Dâmboviţa, cadre didactice şi studenţi.