Site icon stiriDB

ANM: Vremea va fi caldă, cu intervale scurte de răcire și precipitații, pe parcursul următoarelor două săptămâni

Regimul termic se va încadra, în general, în limite normale pentru perioada din calendar la nivelul întregii țării, cu excepția unor scurte intervale de timp, când vremea se va răci și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, în unele zone, iar la munte sub formă de ninsoare, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 7 – 20 martie, publicată luni.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, media maximelor fiind de 16 — 18 grade, iar a minimelor de 6 — 8 grade. În intervalul 10 — 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normele climatologice ale datei, atingând o medie de 10 — 11 grade, dar minimele nocturne se vor menține peste mediile multianuale, urmând a fi de 3 — 5 grade. După data de 15 martie, vremea va deveni ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 8 — 10 grade și minime de aproximativ zero grade. Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 9 — 11 martie, când și cantitățile de apă vor fi mai importante. În restul intervalului precipitațiile, în general slabe, se vor semnala pe arii mai restrânse.

Conform meteo.ournet.ro, la Târgovişte pe 8 martie maxima anunţată este de 14 grade Celsius, iar minima de 7 grade Celsius. Miercuri minima va fi de 5 grade Celsius, iar joi de 7 grade Celsius.