Aninoasa şi Cândeşti, în competiţia ”Satul cultural al României”

aninoasa-sat-cultural

Aninoasa şi Cândeşti sunt satele din judeţul Dâmboviţa care au ajuns în finala concursului ”Satul cultural al României”, competiţie ce şi-a desemnat câştigătorii, vineri, la Muzeul Satului din Bucureşti.

În finala competiţiei au fost 13 sate din ţară, câştigător fiind desemnat Jurilovca din județul Tulcea.

prefect-satul-cultural-tulcea

Prefectul de Dâmbovița, Ioan Marinescu, cu reprezentantele localității Jurilovca din județul Tulcea

Participanţii au avut standuri de prezentare, în care au expus produse culinare specifice locului (palincă, vin, dulceţuri, plăcinte, sarmale în dovleac etc), au exemplificat diverse obiceiuri şi meşteşuguri, au prezentat cântece şi jocuri din zonă.

Cele două localităţi din Dâmboviţa au fost prezentate şi susţinute de primarii Constantin Maricescu (Aninoasa) și Georgeta Popa (Cândești). La eveniment au fost prezenţi şi prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Dumitru.

Standul Cândeşti s-a remarcat prin frumuseţea costumelor tradiţionale, precum şi prin produsele culinare expuse: plăcinte, cozonac, cornuri, cireșată, țuică, dulceţuri.

prefect-candesti

La standul Aninoasa măicuţele de la Mănăstirea Viforâta au venit cu ciorbă de fasole cu borş mănăstiresc şi ciulama mănăstirească de ciuperci cu care i-au servit pe cei care au trecut pe la stand, primăria a prezentat broşuri şi cd-uri despre localitate, o formaţie de tineri a dansat, iar primarul a cântat.

Concursului ”Satul cultural al României” este la a doua ediţie, este un eveniment dedicat promovării patrimoniului cultural și turistic din satele românești.

”Satul cultural al României” este un program al Asociației Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR), lansat în ianuarie 2014, sub patronajul Ambasadei Franţei în România, cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic din satele româneşti.

error: Conţinut protejat !!