Site icon stiriDB

Andreea Paul (PDL): Cei care pleacă din PDL să aibă decenţa de a nu ataca partidul de pe urma căruia au beneficiat

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, miercuri, la Târgovişte, că toţi cei care pleacă din PDL ”ar trebui să aibă decenţa de a nu ataca partidul de pe urma căruia au beneficiat”.

Întrebată dacă ea consideră plecarea deputatului Florin Popescu din PDL la Mişcarea Populară o pierdere pentru partid, Andreea Paul a răspuns că da, în sensul că este o pierdere orice plecare din partid.

”A fost o sancţiune aplicată în interiorul PDL, justificată, pentru că aşa înţelegem noi să respectăm statutul partidului. Şi faptul că ulterior a plecat (Florin Popescu, n.r.) desigur că eu o resimt ca pe o pierdere din punctul de vedere al oricui care pleacă. Eu nu îmi doresc să plece nimeni din PDL, dar dacă văd optezi pentru altă cale atunci ai măcar decenţa şi nu ataca PDL de pe urma căruia ai benefiaciat ani de zile. Şi asta înseamnă moralitate în politică. Şi închid prin a vă spune că cine îşi trădează familia îşi trădează şi naţiunea”, a susţinut Andreea Paul.

Preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu, a precizat că Florin Popescu nu ajungea, în 2008, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa fără sprijinul PDL.

”A fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu ajutorul PDL, nu a candidat independent. Fără PDL Florin nu ajungea preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, a spus liderul organizaţiei judeţene a PDL, Iulian Vladu.

Conducerea PDL a aprobat, în luna decembrie 2013, excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fost lider al organizaţiei Dâmboviţa. Demiterea din partid a lui Florin Popescu a fost cerută de conducerea organizaţiei judeţene a partidului, după incidentele de la alegerile interne din PDL Târgovişte. În 2014 Popescu s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară şi este coordonator al campaniei electorale, al nivel naţional, la europarlamentare.