Site icon stiriDB

Ambasadorul Poloniei, în vizită la Târgovişte

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek, a fost prezent, marţi, la Târgovişte, s-a întâlnit cu autorităţile locale şi a participat la inaugurarea sediului unei firme cu capital polonez.

De asemenea ambasadorul Poloniei a mers la Universitatea Valahia Târgovişte, unde a participat la vernisajul expoziţiei ”Zbor deasupra Poloniei”.

Autorităţile locale i-au vorbit ambasadorului despre potenţialul economic al zonei şi i-au prezentat principalele obiectivele turistice. Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek, a efectuat şi o vizită la Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.

”Am discutat cu Excelenţa Sa despre Târgovişte, despre investiţiile din Târgovişte şi avem încredere că între administraţia publică din Târgovişte şi investitorii polonezi va exista o colaborare foarte bună. De altfel administraţia publică sprijină investiţiile directe, investiţiile străine reprezintă motorul pentru o creştere economiocă durabilă”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Ambasadorul Poloniei a vorbit despre vizita la Târgovişte, punând accent pe importanţa colaborării economice şi sociale între România şi Polonia.

”Mă bucur foarte mult că astăzi sunt la Târgovişte. Vă mulţumesc despre această conversaţie interesantă despre Târgovişte şi despre judeţ, mă bucură mult că sunt astăzi la Târgovişte şi cu ocazia inaugurării filialei firmei Kruk (…). Rolul fiecărui ambasador este de a avea grijă de dezvoltarea relaţiilor economice şi sociale între ţările noastre, relaţiile politice româno-polone sunt foarte adânci şi stabile”, Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek.

Între cele două părţi a existat şi un schimb de cadouri, primarul Târgoviştei i-a înmânat ambsadorului Poloniei o plachetă a municipiului Târgovişte, precum şi un tricou al echipei locale de fotbal, iar ambasadorul i-a oferit o sticlă cu o băutură tradiţională poloneză.

Ambasadorul a tăiat, alături de conducerea firmei Kruk şi autorităţi locale, panglica de inaugurare a noului sediu al firmei de la Târgovişte.

Autorităţile locale au fost entuziasmate de investiţia Kruk de la Târgovişte. Este trist cum într-un oraş, care nu demult avea eticheta de industrial, s-a ajuns ca autorităţile să fie încântate de deschiderea unei firme de recuperări creanţe. Cele 230 de locuri de muncă pe care Kruk le-a creat au reprezentat motivul de laudă al autorităţilor.