Ambasadorul Marii Britanii, întrevedere cu primarul Boriga – la Târgovişte

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în ţara noastră, Martin Harris, a avut, vineri, la sediul Primăriei Târgovişte, o întrevedere cu primarul Gabriel Boriga, în cadrul vizitei pe care o efectuează în judeţul Dâmboviţa.

”Pentru această vizită am un scop profesional şi unul personal, profesional în sens că aş dori să mă întâlnesc cu oameni din mediul de afaceri pentru a afla care sunt posibilităţile de colaborare cu Marea Britanie, în primul rând în domeniul industriei de apărare, dar şi în alte domenii din economie şi am discutat astăzi cu domnul primar care sunt priorităţile pentru dezvoltarea oraşului Târgovişte şi care sunt posibilităţile şi pentru colaborare sau pentru proiecte sociale şi comerciale. Dar am şi un scop personal, am absolvit facultatea de istorie şi pentru mine este foarte important să vizitez capitala veche a Țării Româneşti şi de abia aştept să vizitez muzee, să aflu mai mult despre istoria veche şi bogată a acestui oraş”, a declarat ambasadorul Harris.

boriga ambasador uk

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, i-a vorbit oficialului britanic despre proiectele cu finanţare europeană care se derulează în municipiu.

”A fost o întâlnire deosebită. În afară de faptul, poate personal, pe care nu i l-am destăinuit încă domnului ambasador, că sunt filobritanic, am avut astăzi plăcerea deosebită să descopăr pe lângă un bun politician şi un mare caracter. Mă bucur că domnul ambasador a ales să viziteze Târgoviştea, cetatea celor 33 de voievozi, i-am vorbit despre proiectele în care Târgoviştea a fost implicată, proiecte cu fonduri europene”, a spus Boriga.

Ambasadorul Marii Britanii a fost prezent, vineri, în judeţul Dâmboviţa, s-a întâlnit cu autorităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri, a vizitat municipiul Târgovişte şi a avut în program o vizită la Uzina Automecanica Moreni.

tutuianu prisacaru boriga cioaca ambasador

error: Conţinut protejat !!