Site icon stiriDB

Ambasadorul Marii Britanii: În presa britanică este dezbatere, nu reacţie negativă cu privire la ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii

ambasador harrisAmbasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în ţara noastră, Martin Harris, a declarat, vineri, la Târgovişte, că este o dezbatere în presa britanică şi nu o reacţie negativă cu privire la ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014.

Întrebat pe acest subiect de reprezentanţii presei, ambasadorul Harris a răspuns ”eu observ că este o dezbatere în presa britanică, puneţi despre o reacţie negativă, eu nu aş spune asta, eu spun că e o dezbatere în Marea Britanie în ansamblu despre migraţie şi cum putem să gestionăm migraţia în viitor”.

Muncitorii români, în general, îşi fac treaba bine, plătesc taxe şi sunt apreciaţi de angajatori, a subliniat ambasadorul Marii Britanii.

”Eu pot să spun poziţia Guvernului Britanic, care a fost exprimată de premierul David Cameron: vom ridica restricţiile la sfârşitul acestui an, apreciem contribuţia muncitorilor români, care, în general, muncesc bine, plătesc taxele şi sunt apreciaţi de angajatorii lor în Marea Britanie. În plus, e important că putem să prevenim abuzuri de drept de circulaţie liberă, e important că putem avea combatere eficientă, de exemplu de trafic de fiinţe umane, şi cu acest scop avem parteneriat strâns cu România şi sper să putem să colaborăm mai intensiv de anul viitor”, a afirmat ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în ţara noastră, Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii a fost prezent, vineri, în judeţul Dâmboviţa, s-a întâlnit cu autorităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri, a vizitat municipiul Târgovişte şi a avut în program o vizită la Uzina Automecanica Moreni.