Site icon stiriDB

Ambasadorul Lituaniei, prezent la un seminar organizat la Târgovişte de Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice

Ambasadorul Republicii Lituania în România, Arvydas Pocius, a participat, joi, la un seminar internaţional organizat, la Târgovişte, de Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice şi s-a întâlnit cu autorităţi judeţene.

Seminarul, ce a avut loc la Universitatea Valahia, intitulat “Renaşterea statului lituanian independent şi edificarea noii Europe Central-Răsăritene: civism naţional şi reacţii imperiale” reprezintă o manifestare ştiinţifică organizată de Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Ambasada Republicii Lituania în România şi Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice.

Preşedintele Asociaţiei Română pentru Studii Baltice şi Nordice este Silviu Miloiu, profesor la Universitatea Valahia Târgovişte.

”Mulţumesc mult domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Domnule Silviu Miloiu vă mulţumesc pentru efortul dumneavoastră de a organiza conferinţa de la Universitatea Valahia, pentru că acesta este motivul pentru care am venit aici la Târgovişte. Avem seminarii şi conferinţe anuale în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice şi avem o relaţie de cooperare de mulţi ani”, a spus ambasadorul Lituaniei, Arvydas Pocius.

”Aş vrea să mă folosesc de acest prilej să încurajez românii să călătorească şi ei în Lituania, pentru că se apropie vara. Ştiu că românii preferă să meargă în Grecia, Italia, Franţa sau alte ţări, dar nu o să fiţi poate surprinşi dar o să fiţi încântaţi să înţelegeţi ţi să cunoaşteţi nmentalităţile nordice, cultura şi istoria ţărilor baltice. Vreau să încurajez românii să aleagă să meargă în ţările baltice, mai ales în Lituania”, a mai spus ambasadorul Lituaniei, Arvydas Pocius.

Acesta a avut o întâlnire cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Am discutat despre oportunităţile de investiţii, despre necesitatea dezvoltării relaţiilor de cooperare dintre judeţul Dâmboviţa şi unităţi administrativ teritoriale din Lituania, despre dezvoltarea relaţiilor culturale, ştiinţifice”, a spus, la finalul întrevederii, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.