Alte două şcoli din Târgovişte au hotărât suspendarea orelor, din cauza frigului din clase

Alte două şcoli din Târgovişte au hotărât suspendarea orelor, din cauza frigului din clase

Alte două şcoli din Târgovişte, şcoala Paul Bănică şi şcoala Mihai Viteazul, au hotărât suspendarea cursurilor în perioada 16-20 decembrie, din cauză că în clase este foarte frig, a declarat, joi, pentru stiridb.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Materia va fi recuperată în luna ianuarie, când se preconizează ca lucrările de montare de centrale termice în şcolile din Târgovişte să se finalizeze.

”Recuperarea se face în luna ianuarie, se prelungesc cursurile cu câte o oră zilnic, până când materia va fi recuperată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

În alte trei unităţi de învăţământ din Târgovişte s-a anunţat că se suspendă cursurile până la vacanţa de iarnă. Este vorba despre Liceul Bălaşa Doamna, şcoala Radu cel Mare şi şcoala Matei Basarab.

În Târgovişte sunt 16 unităţi şcolare fără căldură.

”La Liceul Constantin Cantacuzino s-au finalizat, ieri (miercuri, n.r.), lucrările de montare a centralei termice. Există un grafic al Primăriei Târgovişte de montare de centzrale pentru toate unităţile de învăţământ din municipiu până în luna ianuarie”, a mai spus purtătorul de cuvântal al IŞJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Pentru şcolile fără căldură din municipiu au fost cumpărate 300 de calorifere electrice, 200 luate printr-o decizie a Consiliului Local Târgovişte şi alte 100 cumpărate după ce Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au primit un sprijin financiar din partea unei firme din judeţ.

Calorifere nu fac faţă în toate şcolile, fiind cazuri în care cedează instalaţia electrică.

Situaţia este generată de intrarea Termica Târgovişte în insolvenţă, în luna mai. Astfel, toţi abonaţii la sistemul centralizat de încălzire din municipiu au rămas de atunci fără apă caldă şi căldură. Consilierii locali au iniţiat în luna iunie un proiect de hotărâre de montare de centrale termice în şcoli, blocuri ANL şi sociale, precum şi în unele instituţii publice. În lunile septembrie şi octombrie au fost aprobaţi indicatorii tehnico economici, iar montarea centralelor are termen cel târziu sfârşitul lunii ianuarie.

error: Conţinut protejat !!