Site icon stiriDB

Alexandru Oprea (PSD Dâmboviţa): Sunt probleme mult mai importante decât referendumul pe tema graţierii

Consider că sunt probleme mult mai importante în România de astăzi, că agenda politică trebuie focusată pe alte domenii de interes, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea, referindu-se la organizarea unui referendum pe tema graţierii.

Acesta a vorbit şi despre costurile mari pe care le implică organizarea unui referendum.

”Din datele pe care le am, organizarea unui referendum sau a aunui exerciţiu democratic de acest gen, şi vă dau exemplul ultimelor alegeri parlamentare, a costat bugetul de stat pentru judeţul Dâmboviţa nu mai puţin de 32 de miliarde de lei vechi. Înmulţiţi această cifră cu numărul de judeţe, vedeţi că o să vă dea o cifră cu multe zerouri. Eu consider că la o lună de zile după ce am avut alegerile parlamentare, 43-44% dintre cei cu drept de vot s-au prezentat la urne şi au dat un vot pentru un anumit gen de politică, a veni la mai puţin de o lună şi a arunca în spaţiul public, eu spun, false probleme sau probleme care sunt deasupra oricărei interpretări, pentru că înţeleg că întrebarea ar trebui să sune de genul: sunteţi de acord cu lupta împotriva corupţiei? Păi, 99% dintre cei întrebaţi or să spună că da. Nu văd care este relevanţa unei astfel de întrebări şi de asemenea nu văd relevanţa pentru care ar trebui să cheltuim o resursă importantă de timp, de bani, de a pune oamenii pe drumuri pentru a organiza un astfel de exerciţiu”, a precizat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, sunt probleme mult mai importante în România care ar trebui să fie în atenţia politicienilor.

”Eu consider că avem probleme mult mai importante în România de astăzi, că agenda politică a persoanelor care conduc instituţiile statul român trebuie să fie focusate pe alte domenii de interes şi de asemenea consider că resursele financiare respective pot fi folosite, nu ştiu, dacă nu pentru construcţii de drumuri, de şcolil de dispensare, măcar pentru a încuraja actul cultural sau instituţii de binefacere. De asemenea s-a aruncat în spaţiul public o altă abordare, aceea de a discuta despre ce înseambă imunităţile, despre ce înseamnă definirea familiei. Eu consider că avem un Parlament, este abilitat să adopte legi în consonanţă cu aceste solicitări ale opiniei publice”, a mai spus Alexandru Oprea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală.

”Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale și a grațierii și dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular”, a declarat Iohannis.