Site icon stiriDB

Alexandru Oprea, ales preşedinte al CJ Dâmboviţa

Alexandru Oprea (PSD) a fost ales, joi, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, după ce cel care a ocupat această funcţie şi-a pierdut mandatul, fiind exclus din PSD.

„Voi fi un preşedinte al tuturor dâmboviţenilor şi cred că acest lucru se va vedea în tot ce vom întreprinde în perioada următoare. Votul dumneavoastră dat astăzi va decide ce se va întâmpla cu proiectele judeţului Dâmboviţa în următorii cinci sau zece ani. Eu am decis să mă întorc la muncă pentru că vreau să redevenim o comunitate unită, în jurul valorilor noastre tradiţionale: familia creştină, muncă cinstită, solidaritate între oameni. Ca preşedinte al consiliului judeţean vreau să construim împreună o comunitate unită, ca o familie, unde să îşi aducă aportul toţi cei care trăiesc în judeţul Dâmboviţa”, a declarat Oprea, după votul din consiliul judeţean.

Acesta aţinut să sublinieze că are sprijin din partea Guvernului şi a conducerii centrale a PSD.

„Avem de partea noastră sprijinul Guvernului, al preşedintelui formaţiunii pe care eu şi mulţi dintre dumneavoastră o reprezentăm, a doamnei prim ministru, a doamnei Rovana Plumb, la fel de important cred eu, e că avem legitimitatea dată de votul dâmboviţenilor”, a spus Oprea.

Alexandru Oprea a fost susţinut la şefia Consiliului Judeţean Dâmboviţa de către PSD şi a obţinut funcţia în urma votului dat de către consilierii judeţeni. PSD are majoritatea în consiliu, cu 22 de mandate, restul mandatelor fiind deţinute de către reprezentanţi ai PNL. Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de consilieri plus preşedintele instituţiei.

Daniel Comănescu a fost exclus încă din luna februarie din PSD, iar forurile de conducere ale partidului au validat în aprilie decizia organizaţiei Dâmboviţa. Astfel, Comănescu şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean şi implicit funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Alexandru Oprea a mai fost preşedinte al CJ Dâmboviţa în anul 2017. Înainte de a ocupa funcţii administrative, Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa.