Alegeri pentru Consiliul Local Hulubeşti, în 25 mai

Alegeri pentru Consiliul Local Hulubeşti, în 25 mai

Alegeri pentru desemnarea consilierilor locali în comuna dâmboviţeană Hulubeşti vor avea loc pe 25 mai, în aceeaşi dată cu alegerile europarlamentare, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Local Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost dizolvat prin decizie a instanţei în toamna anului trecut, după ce timp de trei luni consecutiv nu s-a ţinut nicio şedinţă de consiliu.

”S-a decis ca în Guvern să se aprobe desfăşurarea de alegeri parţiale pentru funcţiile de primar şi pentru consiliile locale care sunt dizolvate în data de 25 mai, în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European. Aici s-a spus foarte bine că, fiind şi alegeri locale, interesul cetăţenilor, cel puţin în aceste localităţi, va fi mai mare, ceea ce se va reflecta pozitiv şi în participarea la alegerile pentru Parlamentul European”, a precizat Ţuţuianu.

Autorităţile judeţene susţin că sunt mai multe proiecte de interes local care nu se pot pune în practică din cauză că nu există consiliu local la Hulubeşti. Este vorba despre asocieri între consiliul judeţean şi consiliul local din Hulubeşti pentru modernizare de drumuri. Pentru aceste proiecte este nevoie de aprobare în consiliul local. Localitatea nu are nici buget aprobat pentru 2014.

Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a explicat, la momentul deciziei instanţei, cum s-a ajuns la dizolvarea Consiliului Local Hulubeşti. Tot atunci, Ţuţuianu spunea că partidele componente USL vor candida separat la Hulubeşti.

”Neînţelegeri între grupurile de consilieri de acolo, neîntrunirea consiliului şi neadoptarea niciunei hotărâri timp de trei luni consecutiv. Au fost două litigii la instanţă: o acţiune promovată de grupul de consilieri locali ai PSD şi o acţiune promovată de prefectul judeţului Dâmboviţa. Ambele au fost admise, instanţele au constatat dizolvarea Consiliului Local Hulubeşti”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Local Hulubeşti are 13 membri.

error: Conţinut protejat !!