Site icon stiriDB

Aglomeraţie la Potlogi, la pelerinajul la moaştele lui Constantin Brâncoveanu (foto)

Mii de persoane au venit, luni, la Potlogi pentru a participa la pelerinajul la moaştele lui Constantin Brâncoveanu şi la resfinţirea bisericii domneşti din localitate.

Credincioşii s-au îmbulzit la moaştele lui Constantin Brâncoveanu.  Au fost câteva persoane care au leşinat din cauza căldurii şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele de Ambulanţă.

Voluntari ai Crucii Roşii au împărţit sticle cu apă celor prezenţi la manifestări.

Evenimentul a început la ora 8.00 şi a durat până după ora 18.00.

La manifestări a participat şi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Biserica de la Poltogi a fost recent restaurată cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de MDRAP.

Au fost prezenţi la manifestări academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, prefectul de Dâmboviţa – Victor Sanda, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, primarul de la Titu – Traian Niculae, viceprimarul din Titu Vlad Oprea, primarul de la Şotânga – Stroe Constantin, preşedintele PDL Dâmboviţa – Iulian Vladu, liderul PNL Dâmboviţa Mihail Volintiru, parlamentari ai judeţului, alte autorităţi locale, credincioşi, localnici, preoţi.

academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici

Arhiepiscopia Târgoviştei informează că au fost prezenţi, la Potlogi, 7.000 de credincioşi.

”Evenimentul a debutat, dis–de-dimineaţă, cu venirea Înaltpreasfinției Sale și a miilor de credincioși, dar și cu oficierea slujbei utreniei, după care a fost săvârşită slujba de resfințire a bisericii, de către Înaltul Ierarh, alături de un mare sobor de preoți și diaconi. Sfintele moaște au fost aduse, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în procesiune solemnă, de la Biserica “Sfântul Gheorghe-Nou” din Bucureşti”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte.

”În cuvântul său de învăţătură, după ce a vorbit despre semnificația duhovnicească a sărbătorii Preasfintei Treimi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a evidențiat faptul că Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu este cel care a rămas în istoria neamului nostru drept un mare şi pilduitor voievod creştin, iubitor de spiritualitate ortodoxă şi cultură românească, protector al Bisericii noastre străbune, și unul din cei mai importanţi ctitori de locaşuri sfinte de la noi din ţară”, se mai spune în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte.

Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon

Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon a anunţat lansarea a două volume, pe care Arhiepiscopia Târgoviştei le-a tipărit pentru acest eveniment, și anume o broşură misionară, intitulată ”Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, şi o carte de rugăciuni.

Ambele volume au putut fi găsite în diverse locuri amenajate în zona unde au fost manifestările de la Poltlogi, de luni.