After school, canalizare, staţie de epurare şi modernizare de drumuri, realizate cu fonduri europene la Cojasca

Un proiect cu fonduri europene de peste 2,5 milioane de euro ce prevede construirea unui after school, realizarea de canalizare şi staţie de epurare, precum şi modernizare de drumuri, a fost inaugurat, marţi, în comuna dâmboviţeană Cojasca.

Proiectul a demarat în urmă cu doi ani.

tutuianu cojasca

”Este un proiect pe măsura 322. Clădirea after school a fost gata în luna aprilie, dar a durat până acum să aprobăm în consiliul local condiţiile de funcţionare. Avem o capacitate pentru after school de 75 de locuri şi avem deja înscrişi 45 de copii. Şi celelalte investiţii din cadrul programului sunt foarte importante pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul din Cojasca, Victor Gheorghe.

Proiectul prevede modernizarea de drumuri comunale pe o lungime de 6,5 kilometri. În total sunt 13 străzi şi 12 podeţe incluse în program. Totodată s-a realizat o reţea de canalizare de 3,8 kilometri şi o staţie de epurare, iar căminul cultural din localitate, o construcţie veche de peste 40 de ani, a fost reabilitat. Acesta are o capacitate de 100 de locuri şi o suprafaţă de 290 metri pătraţi.

Tot pe bani europeni a fost construit un after school cu trei săli de clasă.

after school

”Inaugurăm staţia de epurare şi after school-ul, fac parte dintr-un proiect european. Este meritul primarului şi al consilierilor locali că au promovat un asemenea proiect, înseamnă peste 2,5 milioane de euro, bani pe care bugetul local i-ar fi strâns, poate, în 100 de ani. Faptul acesta, că s-au atras bani europeni, arată că există un anumit grad de pregătire şi de competenţă în administraţia locală”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!