Adrian Ţuţuianu: Voi propune ca după jumătatea mandatului să nu se mai organizeze alegeri parţiale

Adrian Ţuţuianu: Voi propune ca după jumătatea mandatului să nu se mai organizeze alegeri parţiale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va susţine în faţa colegilor din PSD propunerea ca după ce s-a trecut de jumătatea mandatului să nu se mai organizeze alegeri parţiale.

”Voi propune ca, după ce s-a trecut de jumătatea mandatului, să nu mai organizăm alegeri parţiale. Ele nu înseamnă decât o cheltuială în plus, iar unităţile administrativ-teritoriale pot funcţiona cu primari interimari, cu soluţii care să ne asigure continuitatea administraţiei publice şi să evităm un spectacol electoral continuu”, a spus Ţuţuianu.

Acesta a precizat că discuţii pe acest subiect ar trebui purtate la nivelul PSD, al Guvernului, Preşedinţiei şi partidelor politice.

”Care va fi poziţia Guvernului? Vom vedea şi la Comitetul executiv al PSD, dar cred că este util ca această discuţie să aibă loc şi la întâlnirea de la Cotroceni de miercuri, pentru că priveşte Codul electoral, şi cred că trebuie discutată şi între partidele politice”, a afirmat liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în 2015, ar trebui organizate alegeri parţiale în cinci localităţi (Târgovişte, Produleşti, Crângurile, Vulcana Pandele, Dragomireşti), în urma unor decizii ale ANI şi ale instanţelor, precum şi în Colegiul de Senat Târgovişte- Moreni, după ce Sorin Roşca Stănescu şi-a pierdut mandatul.

error: Conţinut protejat !!