Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu: Unul dintre consilierii judeţeni a încercat să mă şantajeze (audio)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, marţi seara, la şedinţa de consiliu, că unul dintre consilierii judeţeni a încercat să îl şantajeze pentru votul la rectificarea bugetară.

Ţuţuianu a precizat că este unul dintre consilierii PDL, PNL sau unul dintre ”independenţii care se comportă ca unul din Opoziţie”, fără a spune numele acestuia.

Preşedintele CJ Dâmboviţa a mai spus că acel consilier i-a cerut, în schimbul votului, să angajeze mai multe persoane în diferite funcţii.

„Nu am nicio teamă de a dizolva consiliul. Nu am să cedez la niciun fel de şantaj. A fost unul din această sală care mi-a zis: atâţia bani îmi dai, atâţia oameni îmi angajezi în consiliul judeţean, acest lucru reprezintă un şantaj. Cine vrea să se preteze la şantaj să afle că nu îi merge cu mine, să afle că sunt instituţii ale statului care să se ocupe de asta”, a anunţat Ţuţuianu în timpul şedinţei de consiliu, convocată marţi la ora 21.00.

Adrian Ţuţuianu a declarat, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de consiliu, că îşi menţine afirmaţiile.

”Am spus nişte lucruri şi îmi asum ce am spus. Modul ăsta de a face administraţie publică nu îl agreez (…). Consider că nu a înţeles foarte bine ce face. Dacă a doua oară vine să îmi condiţioneze votul, voi lua o decizie, sigur de sesizare a instituţiilor statului”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Acesta a precizat că acel consilier îi cerea bani nu în nume personal, ci pentru anumite proiecte.

Marţi au fost convocate două şedinţe de consiliu judeţean, una la ora 13.00, alta la ora 21.00. Ambele nu s-au putut ţine, după ce consilierii Opoziţiei şi unii dintre independenţi nu au votat ordinea de zi.

Pe ordinea de zi era şi hotărârea referitoare la rectificarea bugetară. Consilierii PNL şi PDL erau nemulţumiţi de sumele alocate primăriilor conduse de reprezentanţi ai Opoziţiei.

Iniţial Ţuţuianu a spus că va convoca o şedinţă miercuri la ora 6.00 dimineaţa, ulterior aceasta a fost anunţată pentru ora 7.30.