Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu (PSD), reales preşedinte al CJ Dâmboviţa; vicepreşedinţii sunt tot ai PSD

tutuianu-juramant

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa declaraţi aleşi la scrutinul din 5 iunie s-au întrunit, joi, în prima şedinţă şi au ales conducerea instituţiei, Adrian Ţuţuianu (PSD) fiind reales pentru încă un mandat la preşedinţia CJ Dâmboviţa.

Vicepreşedinţi au fost aleşi tot de la PSD, Alexandru Oprea şi Corneliu Ştefan.

Doi consilieri liberali aleşi şi-au anunţat demisia, Dumitru Miculescu, fostul copreşedinte al PNL Dâmboviţa, care după alegeri a demisionat şi din partid motivând rezultatul slab din alegeri obţinut de partid la nivel de judeţ, şi Mihai Eremia. Cei doi au fost înlocuiţi de următorii de pe lista de candidaţi a PNL, respectiv Brezeanu Iulian şi Marcu Corneliu Bogdan.

Iniţial s-a dat votul pentru validarea consilierilor judeţeni aleşi. Cei prezenţi în sală s-au amuzat la entuziasmul cu care consilierul liberal Gabriel Plăiaşu a ridicat mâna pentru a-l valida pe Adrian Ţuţuianu.

Liberalii nu au propus niciun reprezentant pentru funcţia de preşedinte al consiliului, Ţuţuianu fiind singura propunere. A fost votat de cei 22 de reprezentanţi social democraţi şi a primit astfel un nou mandat de preşedinte al consiliului judeţean. Votul a fost unul secret, dar rezultatul indică foarte clar că noua conducere a fost votată de reprezentanţii PSD şi a primit vot negativ din partea liberalilor (22 voturi pentru, număr egal cu al consilierilor PSD şi 13 împotrivă, număr egal cu al reprezentanţilor PNL).

”Greu, dar din suflet”, a spus liberalul Gabriel Plăiaşu, după ce şi-a exprimat votul pentru preşedintele consiliului judeţean.

Liberalii nu au avut propuneri nici pentru cele două funcţii de vicepreşedinte al consiliului.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, le-a spus noilor consilieri care sunt priorităţile mandatului său, care sunt investiţiile în derulare şi care sunt cele care trebuie demarate.

”Important este să realizăm ceea ce am trecut în planul urbanistic zonal la unitatea militară de la gară şi prioritatea numărul unu e drumul, pentru care avem finanţare, iar prioritatea doi este complexul sportiv de 47 de milioane de euro (…). Va trebui să găsim soluţii pentru extinderea parcurilor industriale de la Moreni şi Priboiu, iar împreună cu primăria Târgovişte să găsim soluţia înfiinţării unui parc industrial în municipiu. Voi acţiona pentru reaşezarea, restructurarea şi mobilarea cu oameni pricepuţi a aparatului propriu al consiliului judeţean. Cea mai mare dezamăgire a mea, după patru ani, este că nu am reuşit să realizez un aparat tehnic al consiliului judeţean performant. O să vă propun să înfiinţăm o direcţie care să se ocupe numai de implementarea fondurilor europene”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa este format din 22 de reprezentanţi PSD şi 13 PNL.

Componenţa noului consiliu judeţean este următoarea:

  1. Adrian Țuțuianu (PSD)
  2. Alexandru Oprea (PSD)
  3. Corneliu Ștefan (PSD)
  4. Claudia Gilia (PSD)
  5. Alin Manole (PSD)
  6. Liviu Stoica (PSD)
  7. Adrian Dumitru (PSD)
  8. Daniel Comănescu (PSD)
  9. Mioara Costache (PSD)
  10. Sache Neculăescu (PSD)
  11. Mihai Stănescu (PSD)
  12. Luminița Olaru (PSD)
  13. Mihai Istrate (PSD)
  14. Alexandru Diniță (PSD)
  15. Liviu Vasilescu (PSD)
  16. Cezarina Necula (PSD)
  17. Luciana Cristea (PSD)
  18. Valeriu Fulga (PSD)
  19. Iulian Oprea (PSD)
  20. Luiza Greaca (PSD)
  21. Florin Georgescu (PSD)
  22. Claudiu Popescu (PSD)
  23. Aurelian Popa (PNL)
  24. Jean Popescu (PNL)
  25. Ion Gabriel Grozavu (PNL)
  26. Sorin Ion (PNL)
  27. Gabriel Plăiaşu (PNL)
  28. Marin Petre (PNL)
  29. Adrian-Mihail Stan (PNL)
  30. Dănuț Tică (PNL)
  31. Adrian Mocanu (PNL)
  32. Teodor Buta (PNL)
  33. Vlăduț Drugă (PNL)
  34. Iulian Brezeanu (PNL)
  35. Marcu Corneliu Bogdan (PNL)