Adrian Ţuţuianu (PSD Dâmboviţa): De ce PSD susţine învestitura Guvernului Cioloş

tutuianu-psd-conferinta

PSD are mai multe motive pentru a susţine învestitura Guvernului Cioloş: creşterea economică ce nu trebuie anulată, contextul european, dar şi nevoia de a avea buget pentru anul viitor, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”România are o creştere economică susţinută şi această creştere nu trebuie sub nicio formă să fie anulată de situaţia politică internă. În al doilea rând, evenimentele din Franţa, situaţia din Republica Moldova, situaţia din fostul spaţiu sovietic, în special Ucraina, precum şi contextul general european determină PSD să asigure stabilitatea acestei ţări. În al treilea rând, nevoia de a avea un buget pentru anul viitor, care să asigure resursele necesare plăţii salariilor, aşa cum au fost ele majorate, plăţii pensiilor, dar şi un buget pentru investiţii ne determină să dăm un vot de învestitură pentru acest guvern”, a spus Ţuţuianu.

Acesta a subliniat că poziţia PSD priveşte doar învestitura guvernului, fără a face o majoritate în Parlament şi fără a avea miniştri propuşi.

”Nu în ultimul rând situaţia pe care o avem pe proiectele europene, respectiv închiderea exerciţiului financiar 2007-2013 şi deschiderea exerciţiului financiar viitor, ne pun în situaţia de a da un vot acestui guvern, precizând de la început că poziţia PSD priveşte doar votul de învestitură al guvernului, nu facem parte din nicio majoritate parlamentară, nu am propus şi nu ne-am asumat niciun ministru, iar conduita noastră viitoare va fi în raport de propunerile pe care guvernul le face Parlamentului, propuneri consemnate în actele normative pe acre doreşte să le consemneze, de prestaţia miniştrilor şi de modul în care se raportează la un set de 12 propuneri pe care PSD le-a adus în faţa acestui executiv”, a mai spus preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!