Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu (preşedinte PSD Dâmboviţa): Ne propunem, ca partid, să obţinem cel mai bun rezultat la europarlamentare

Partidul Social Democrat îşi propune să obţină un rezultat de minim 35% la alegerile europarlamentare, procent pe care trebuie să îl aibă fiecare filială judeţeană.

”PSD are ca obiectiv minim de atins la alegerile europarlamentare din 2014 un procent de 35%. Ne dorim să fim primul partid politic, ca rezultate la nivel naţional. Acest scor de 35% este unul minim obligatoriu pentru fiecare organizaţie judeţeană”, aprecizat Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

PSD candidează separat de alte partide la Europarlamentare, deoarece fiecare face parte din grupuri europene diferite.

Alegerile europene din 2014 au o miză mai mare decât pare la prima vedere. În primul rând, pentru că într-adevăr contează „pe cine trimitem la Bruxelles”, acolo se face peste 70% din legislaţia aplicabilă în România. În al doilea rând, pentru că va conta mult cine trimite cât mai mulţi eurodeputaţi: de asta va depinde cine va ajunge comisar european, dar şi alegerea preşedintelui Comisiei Europene. În al treilea rând, campania merită să aibă o minimă (dacă nu e posibilă mai multă) dezbatere pe teme europene şi să nu fie lăsată doar la discreţia dezbaterii pe teme pur naţionale.