Adrian Ţuţuianu (preşedinte CJ Dâmboviţa): O să fie demolate construcţiile ilegale din zona Padina-Peştera

tutuianu munteConstrucţiile ilegale, fără autorizaţie, din zona montană Padina-Peştera, judeţul Dâmboviţa, vor fi demolate, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a precizat că au fost găsite mai multe nereguli în realizarea construcţiilor din zona montană a judeţului Dâmboviţa, în urma unui control al consiliului judeţean.

”Vreau să vedem staţiunea Padina-Peştera într-o formulă modernă, mai ecologică, cu o arhitectură care să ne ducă la ceea ce înseamnă o staţiune montană în lumea civilizată, motiv pentru care am dispus un control în zonă. Am constatat foarte multe nereguli: construcţii fără autorizaţie, care trebuiau demolate, construcţii care nu se încadrează în prevederile autorizaţiei de construire eliberate. Sunt cel puţin 15 situaţii”, a precizat Ţuţuianu.

Preşedintele CJ Dâmboviţa a spus şi care sunt construcţiile cu nereguli.

”Complexul turistic Zănoaga SRL, Complexul Turistic Coteanu, Valahia SA, Diana SRL, Firma Prod SRL, patru-cinci cetăţeni din Buşteni, Radiodifuziunea Română şi Salvamont Buşteni – aici este o problemă legată de conflictul pe limita teritorială, autorizaţia de construcţie a fost emisă de Buşteni şi este pe teritoriul nostru. Nu sunt construcţii făcute acum, sunt construcţii de doi ani, de trei ani, de 10 ani unele”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că a dispus desfiinţarea construcţiilor nelegale, adică cele fără autorizaţie de construcţie, transmiterea de somaţii proprietarilor construcţiilor pentru desfiinţarea construcţiilor nelegale sau intrarea în legalitate, înaintarea de dosare către instanţă după ce se face procedura administrativă şi amendarea persoanelor vinovate, în măsura în care nu s-a împlinit termenul de prescripţie.

Construcţiile care trebuie demolate sunt cabana Diana, unele căsuţe mici de lemn, iar clădirile care nu au respectat autorizaţia de construcţie trebuie să intre în legalitate.

diana

”Demolare este cazul construcţiei de la Diana sau cum este cazul unor construcţii de lemn care sunt pe la diverse terenuri, nişte căsuţe mici, dacă v-aţi uitat cumva pe la Coteanu prin spate pe acolo le vedeţi, sunt fără autorizaţie, mai sunt diverse construcţii provizorii, de exemplu un fel de protecţie pentru captări de apă, care nu sunt autorizate. Pe de altă parte sunt şi construcţii unde trebuie intrat în legalitate, la pensiunea construită lângă Peştera sunt unele elemente construite altfel decât prevede autorizaţia”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Autorităţile judeţene vor să dezvolte staţiunea Padina-Peştera, există un proiect care prevede construirea de pârtii de ski, de piscine, instalaţii de transport prin cablu pentru persoane, echipamente pentru producerea zăpezii artificiale şi echipamente de iluminat nocturn al pârtiilor, precum şi reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere.

”Măsura va fi dusă până la capăt pentru că nu doresc să facem o staţiune montană kitsch. Modelul pe care îl avem pentru Padina-Peştera este staţiunea Samnaun din Elveţia”, a afirmat Ţuţuianu.

samnaun

Prima discuţie despre realizarea unei staţiuni montane la Padina-Peştera s-a făcut în 2009, când ministrul Turismului de la acea dată, Elena Udrea, a participat, la Peştera, la conferinţa ‘Bucegi – investiţie în viitor’.

După anunţarea proiectului de realizare a staţiunii Padina-Peştera, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a început exproprierea unor terenuri în zonă pentru construirea de pârtii.

error: Conţinut protejat !!