Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu nu va mai candida la funcţia de vicepreşedinte PSD; vezi de ce

tutuianu psd

Liderul organizaţiei PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, nu se regăseşte printre cei care vor candida, duminică, în cadrul congresului extraordinar al PSD, la funcţia de vicepreşedinte.

Iniţial acesta anunţase că va candida, dar a renunţat după ce s-a decis ca preşedinţii de consilii judeţene care candidează şi obţin o funcţie de vicepreşedinte PSD să opteze pentru una dintre cele două funcţii.

Adrian Ţuţuianu va face parte din Consiliul Naţional al PSD.

”Consiliul Național va avea alte competențe. Nu va mai fi o structură așa cum este acum formată din aproximativ 1.200 de delegați care erau chemați o dată pe an să asculte niște discursuri și eventual să adopte niște rezoluții. Va deveni o structură de specialitate a partidului formată din toți parlamentarii partidului, președinții de Consilii județene sau vicepreședinți unde nu avem președinți, primarii de municipii, primarii de orașe și câte trei reprezentanți ai primarilor de comune din fiecare județ și vor avea în subordine departamentele de specialitate ale partidului”, a explicat președintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Social-democrații își vor alege, duminică, în cadrul Congresului extraordinar, noul Birou Permanent Național și îl vor valida pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului, după ce, la scrutinul național organizat de PSD în urmă cu o săptămână, acesta a obținut 97% din voturi.