Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu explică de ce PSD nu a avut nominalizări de vicepreşedinte la CJ Dâmboviţa (audio)

Preşedintele CJ Dâmboviţa şi lider al organizaţiei judeţene a PSD, Adrian Ţuţuianu, a precizat, vineri, la şedinţa de consiliu judeţean de ce PSD nu a avut nicio propunere pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa.

”Două precizări vreau să fac şi pentru presă şi pentru opinia publică. Numărul unu, din dorinţa de a asigura stabilitate în consiliul judeţean şi funcţionarea corectă a consiliului judeţean, deşi nu a fost o decizie uşoară, am convenit cu colegii mei consilieri judeţeni din PSD să nu facem nicio propunere pentru funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean. A doua precizare pe care vreau să o fac: am discutat cu mai mulţi consilieri judeţeni dintre cei care s-au declarat independenţi, am avut la un moment dat şi varianta, la propunerea mea, cu domnul Lupoiu (Marius, n.r.). fac precizarea astăzi că după ce dânsul a analizat oportunitatea ocupării unei asemenea funcţii, astăzi mi-a comunicat că nu se mai înscrie în competiţie. Îi mulţumesc pentru că a rămas la şedinţa noastră, că a înţeles necesitatea de a asigura funcţionarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, a afirmat Ţuţuianu.

Consilierii judeţeni au ales, vineri, doi noi vicepreşedinţi ai CJ Dâmboviţa.

Unul dintre posturile de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa a devenit vacant după numirea lui Ioan Marinescu în funcţia de prefect al judeţului, al doilea post a devenit liber după ce preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a propus eliberarea din funcţie a lui Gabriel Grozavu, iar consilierii judeţeni au aprobat hotărârea.

Consilierul judeţean independent (fost PDL) Trifan Mihai l-a propus pe Dumitru Adrian postul liber de vicepreşedinte lăsat de Marinescu.

Pentru celălalt post consilierul judeţean independent (fost PDL) Ioan Ferariu l-a propus pe Marin Antonescu.

Astfel, Marin Antonescu (PNL) şi Adrian Dumitru (independent, fost PPDD) au fost aleşi, vineri, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Niciun partid nu are majoritate în CJ Dâmboviţa.

Consiliu Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, iar preşedinte este social democratul Adrian Ţuţuianu. Componenţa actuală a consiliului este: 11 consilieri PSD, 15 PNL, unul de la Partida Romilor Pro Europa şi şapte independenţi.