Adrian Ţuţuianu a discutat cu ambasadorul SUA despre înfrăţirea unor localităţi din Dâmboviţa cu unele din America

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu – senator de Dâmboviţa a declarat, miercuri, că a vorbit cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, aflat în vizită în Dâmboviţa, despre înfrăţirea unor unităţi administrativ teritoriale din judeţ cu unele din SUA.

”Legat de componenta locală, am rugat pe Excelenţa Sa domnul ambasador, pe membrii ambasadei să dezvoltăm relaţiile între judeţul Dâmboviţa şi unităţi administrativ teritoriale din SUA, înfrăţiri între unităţi administrative de acelaşi rang. În al doilea rând, am cerut să fin sprijiniţi pentru dezvoltarea relaţiilor economice directe, pentru realizarea de investiţii în judeţ. Am subliniat astăzi că, din păcate, la momentul acesta, în afara unor contracte care privesc două societăţi din industria de apărare nu există investiţii directe americane în judeţ şi relaţii de colaborare dezvoltate. Cea de-a treia componentă pe dezvoltarea locală priveşte dezvoltarea relaţiilor culturale, am în vedere aici, pe de o parte, turismul cultural religios, dar şi turismul în general, şi, pe de altă parte, dezvoltarea relaţiilor cu Universitatea Valahia din Târgovişte, evident şi cu liceele şi şcolile din judeţ”, a mai spus ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, senator de Dâmboviţa.

În mod greşit, în unele documente apare că Târgovişte este înfrăţit cu Miami şi New York, lucru care nu este adevărat. Informaţia, cel mai probabil, a fost preluată fără o verificare a datelor, din wikipedia.

Ţuţuianu, a mai declarat, miercuri, la Târgovişte, în prezenţa ambasadorului Hans Klemm, că sunt discuţii ”foarte bune” cu companii americane interesate de implicarea în programul de înzestrare al Armatei Române.

”Avem discuţii foarte bune cu companii americane interesate de implicarea în programul de înzestrare al Armatei Române şi în colaborări directe cu societăţi din România. Am subliniat aici Raytheon, Lockheed Martin, Bell Helicopter sau General Dynamics, societăţi cu care suntem în discuţii şi vom perfecta în perioada următoare înţelegeri importante. Chiar şi acum, când noi eram aici, la Guvernul României colegul meu, secretarul de stat Duşa, cu primul ministru au semnat un memorandum cu o firmă extrem de importantă, Lockheed Martin, implicată în programul Patriot, în programul de dotare cu rachete HIMARS sau în programul de mentenanţă şi de dezvoltare pe aviaţia multirol, avioanele F16 şi sperăm noi să fie şi F35”, a afirmat Ţuţuianu.

Acesta a precizat că România este şi va fi întotdeauna un partener important al SUA.

”Am asigurat pe Excelenţa Sa că România este interesată să consolideze flancul estic al Alianţei, într-o modalitate în care acest flanc să fie privit unitar nord-sud şi am asigurat că România este şi va fi întotdauna un partener important al SUA, partener serios într-o regiune unde situaţia de securitate este comploicată, mai ales după 2014”, a mai spus ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a fost prezent, miercuri, în Dâmboviţa, s-a întâlnit cu autorităţi judeţene, a vizitat Curtea Domnească din Târgovişte, Muzeul Comunismului din municipiu, precum şi societăţi din industria de apărare de la Dragomireşti şi Mija.

error: Conţinut protejat !!