Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu despre interesele de la Compania de Apă (video)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, susţine că interese personale alimentează scandalul legat de Compania de Apă.

”Nu ne putem juca doar pentru că vor unii care n-au nicio legătură cu acest judeţ, cu soarta noastră pe mai mulţi ani de acum înainte”, spune Ţuţuianu, referindu-se la proiectul cu fonduri europene care este în derulare la Compania de Apă.

„În jurul Companiei de Apă, ceea ce prevalează în dezbaterea publică sunt interesele unor persoane şi nu cele ale cetăţenilor din judeţ. Constat că aceste acţiuni continuă şi, fie unii nu sunt interesaţi să rezolvăm problemele de fond, fie unii au ca interes doar promovarea unor oameni care s-au obişnuit să stea prea mult la putere şi abonaţi la banul public. Aceste lucruri sunt cunoscute şi fac obiectul unor analize ale instituţiilor statului”, a arătat Ţuţuianu.

Ceea ce s-a întâmplat la Aninoasa este regretabil, a declarat Ţuţuianu. De aceea, spune acesta, i-a cerut lui Dorin Staicu demisia de la conducerea companiei. Dar asta nu înseamnă că trebuie demisă în masă întreaga conducere a societăţii.

„Să laşi Compania de Apă fără conducere cum ar dori unii dintre reprezentanţii unor partide politice sau unii reprezentanţi ai presei arată puţină înţelegere a problemei”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa.

„Sunt în curs de derulare licitaţiile publice pentru sistemele de apă şi canal de la Găeşti şi Titu (…). Întârzierea adjudecării acestor lucrări se va dovedi prejudiciabilă pentru judeţ, pierdem milioane de euro şi datoria celor care sunt acum în Consiliul de Administraţie al Companiei este să ducă la capăt aceste licitaţii publice. Nu ne putem juca doar pentru că vor unii care n-au nicio legătură cu acest judeţ, cu soarta noastră pe mai mulţi ani de acum înainte. Suntem pe locul 18, la nivel naţional, pentru risc de neimplementare a acestor proiecte”, a precizat Adrian Ţuţuianu.