Adrian Ţuţuianu: Dacă nu finalizează proiectul facem plângere la DNA, inclusiv pentru cei care au folosit firmele pe post de săgeţi
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, legat de cele două proiecte cu fonduri europene privind registrul agricol electronic, derulate la nivel de judeţ, că au risc de implementare din cauza întârzierilor înregistrate şi dacă nu vor fi gata, printre măsurile luate va fi inclusiv o plângere la DNA.
”Vă precizez că cei care nu finalizează cele două proiecte pe registrul agricol vor avea din partea noastră următorul tratament: acţiune la instanţă să ne plătească despăgubiri egale cu valoarea proiectelor nefinalizate, plângere la DNA pentru modul în care au derulat acest proiect, plângerea va privi nu doar pe cei care sunt în faţă, adică sunt pe acte, ca reprezentanţi ai firmei. Ci şi pe cei care dirijează în mod netransparent sau îi folosesc pe post de săgeţi pe cei care s-au prezentat în derularea acestor contracte. Dacă o scrieţi ca atare sper să avem reacţii corespunzătoare şi să terminăm proiectele”, a spus Ţuţuianu.
Acesta a vorbit şi despre ”personaje interesante”, implicate în aceste proiecte.
”Legat de implementarea proiectelor de registru agricol am date interesante, veţi găsi şi personaje interesante pe filiera aceasta, pe care mulţi din Târgovişte, inclusiv din presă, şi îmi cer scuze pentru expresia folosită, mai aveam să le pupăm pe undeva că vin şi salvează judeţul. Veţi vedea cum îl salvează punând în pericol proiecte cu finanţare europeană importantă”, a afirmat Ţuţuianu.
Acesta nu a dat alte informaţii, adăugând ”spun săptămâna viitoare mai multe”.
Cele două proiecte de registru agricol electronic au fonduri de câte 1,5 milioane de euro fiecare, unul se derulează în zona Moreni, iar celălalt în zona Sotânga.
”În special cel de pe Moreni este în întârziere, cu risc major de neimplementare datorită faptului că furnizorul de servicii în cadrul acestui proiect nu şi-a îndeplinit obligaţiile legat de furnizarea tuturor componentelor tehnice, vorbim de aparatură aici, dar şi a softului necesar, care să ne permită punerea în funcţiune a aplicaţiei”, a precizat Ţuţuianu.
Ambele proiecte ar trebui finalizate luna viitoare.
Registrul agricol de pe zona Moreni vizează localităţile: Moreni, Băleni, Bezdead, Bucşani, Costeştii din Vale, Dărmăneşti, Iedera, I.L. Caragiale, Moroeni, Ocniţa, Runcu, Tătărani, Valea Lungă, Vişineşti şi Vârfuri.
Regitrul agricol de pe zona Şotânga vizează localităţile: Şotânga, Aninoasa, Niculeşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Măneşti, Niculeşti, Pietrari, Răzvad, Ulmi, Voineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brăneşti şi Buciumeni.
Prin implementarea proiectului registru agricol electronic, cetăţenii vor putea primi servicii electronice de consultare, informare şi plată online. Totodată în cadrul proiectul se fac şi măsurători în teren pentru verificarea datelor de cadastru din registrul agricol.