Site icon stiriDB

Adrian Ţuţuianu: Camera de Conturi nu a verificat aspecte grave din localităţi dâmbovițene cu primari PDL (audio)

Camera de Conturi Dâmboviţa nu a verificat aspecte grave de încălcare a legii şi de prejudiciere a bugetelor locale în mai multe localităţi din judeţ cu primari PDL, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că va solicita un control la aceste primării din partea Curţii de Conturi a României.

La Răzvad, spune Ţuţuianu, fostul primar Coman Petre a încheiat, în timpul mandatului, contract cu firma fiului său, caz clar de incompatibilitate şi conflict de interese.

”Sunt foarte multe lucruri în neregulă la Primăria Răzvad şi cred că este necesar, vom face acest demers săptămâna viitoare, vom solicita Curţii de Conturi a Rămâniei nu numai pentru Răzvad, pentru mai multe primării, de a verifica anumite acte şi fapte juridice produse în perioada 2008-2012. Apreciez că Curtea de Conturi – Camera de Conturi Dâmboviţa nu a verificat aspecte grave de încălcare a legii şi de prejudiciere a bugetelor locale în mai multe localităţi cu primari PDL, care astăzi sunt ba pe la PDL, ba pe la PMP sau pe la PNL”, afirmă Adrian Ţuţuianu.

Acesta a vorbit despre nereguli din perioada 2008-2012 din localităţile Răzvad, Cândeşti, precum şi despre nereguli din actualele mandate de la Gura Foii şi Butimanu.

”Vom sesiza aspecte care ţin de activitatea foştilor primari de la Cândeşti, Răzvad, aspecte care ţin de activitate actualilor primari de la Gura Foii, Butimanu, pentru că sunt lucruri cu totul şi cu totul deosebite care nu au primit răspuns de la instituţiile statului. Am să vă dau exemplu de la Cândeşti: primarul şi-a permis, pe o sumă modică, să înstrăineze islazul comunal şi pe bani publici să realizeze drumuri de acces către proprietatea privată a unei persoane care desfăşoară acolo activităţi cu caracter comercial. Lucrul acesta nu poate fi acceptat”, a spus Ţuţuianu.

La Răzvad, a afirmat Ţuţuianu, fostul primar, în perioada mandatului, a încheiat un contract cu o firmă a fiului său.

”Legat de Răzvad, am un contract între Consiliul Local Răzvad, reprezentat de domnul Coman Petre, şi societatea comercială Liceenii SRL, reprezentată de Coman Dragoş, fiul său, pentru perioada 2010-2011. Avem toate documentele de plată făcute către această firmă. Sunt documente care arată că această firmă a lucrat şi la deszăpezire în comuna Răzvad, în aceeaşi perioadă, pe nişte preţuri pe care noi le apreciem foarte mari. Sunt cheltuieli de peste 300 de milioane de lei. Cine vede aceste documente poate să constate că domnul Coman Petre s-a aflat într-o situaţie de gravă incompatibilitate şi conflict de interese, acesta din urmă fiind nu doar de natură administrativă, este de natură penală”, susţine preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că neregulile de la Primăria Răzvad au fost semnalate Poliţiei Dâmboviţa încă de anul trecut.

”Sper ca IJP Dâmboviţa să îşi facă timp să rezolve lucrarea înregistrată în anul 2013 pe acest subiect. Suntem în 2014, ultimele relaţii furnizate de primăria Răzvad pe acest subiect sunt din 22.11.2013, mi-e greu să înţeleg de ce lucrurile trenează pe subiecte care sunt foarte limpezi”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.