ACL cere anularea alegerilor în două secţii de la Poiana/ BEJ: vom analiza sesizarea

ACL cere anularea alegerilor în două secţii de la Poiana/ BEJ: vom analiza sesizarea

UPDATE 20.38 Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dâmboviţa nu a dat curs cererii ACL de anulare a alegerilor în două secţii din Poiana, înaintând Poliţiei sesizarea spre verificare, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă locţiitorul BEJ Dâmboviţa, Doina Ştefan.

”Şi această întâmpinare a fost transmisă către IPJ Dâmboviţa pentru a verifica aspectele şi a constata dacă faptele săvârşite constituie sau nu contravenţie”, a precizat locţiitorul BEJ Dâmboviţa, Doina Ştefan.

Reprezentanţii BEJ Dâmboviţa au anunţat că, în total, au fost depuse pe parcursul zilei 13 sesizări din partea Alianţei PSD-UNPR-PC şi două de către ACL. Cele mai multe vizau turism electoral. BEJ a precizat că toate sesizările au fost transmise Poliţiei spre verificare.

ACL Dâmboviţa cere anularea alegerilor în două secţii de votare din comuna Poiana, pe motiv că ”preşedinţii acestor secţii de votare au permis şi încurajat încălcarea legii şi fraudarea votului”. Biroul Electoral Judeţean a anunţat că va analiza sesizarea şi va emite un punct de vedere.

”ACL Dâmboviţa a solicitat Biroului Electoral Judeţean anularea alegerilor la secţiile 338 şi 339 din comuna Poiana, unde preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, Matache Melania şi Alexandru Narcisa Laura, au permis şi au încurajat încălcarea gravă a legii şi fraudarea votului. Încă din această dimineaţă, primarul comunei, Marian Şerban, cunoscut pentru promisiunile de scoruri astronomice făcute liderilor PSD, a staţionat pe holul dintre secţiile menţionate şi, aşezat la o măsuţă, servea cafea cetăţenilor, îndemnându-i să voteze Victor Ponta”, se arată într-un comunicat al ACL Dâmboviţa.

Reprezentanţii BEJ Dâmboviţa au anunţat, într-o conferinţă de presă, că vor analiza sesizarea şi vor emite un punct de vedere.

”Probabil că în scurt timp, dacă nu între timp s-a formulat şi o sesizare scrisă şi s-a transmis la BEJ. Urmează să o luăm spre dezbatere, în prezenţa tuturor membrilor, şi să dispunem o măsură în consecinţă”, a declarat locţiilorul BEJ Dâmboviţa, Doina Ştefan.

error: Conţinut protejat !!