Site icon stiriDB

Accesul în zona Padina-Peştera după ora 17.00 numai cu jandarmii montani

Prefectura Dâmboviţa a luat o serie de măsuri având în vedere atenţionarea de tip Cod Portocaliu, astfel turiştii nu vor mai avea acces, duminică, după ora 17.00, pe drumul ce duce în zona Padina-Peştera decât însoţiţi de jandarmii montani pentru a nu rămâne blocaţi sau să se rătăcească.

La intrarea pe drumul ce duce în zona turistică montană Padina- Peştera Poliţia va institui un filtru rutier pentru a verifica dacă maşinile sunt echipate corespunzător.

”Având în vedere atenţionarea meteorologică- Cod Portocaliu din zona montană a judeţului Dâmboviţa, s-a dispus activarea Grupei Operative la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, începând de astăzi, 28.12.2014, ora 20.00, până la încetarea avertizării Cod Portocaliu. În vederea mobilizării pentru deszăpezire, Prefectul judeţului a solicitat instituţiilor care au atribuţii în administrarea drumurilor să fie pregătiţi, să se intervină eficient cu toate utilajele pe care le au la dispoziţie, astfel  încât să nu se creeze blocaje în trafic. De asemenea Prefectul Judeţului ţine permanent legătura cu administratorii de drumuri”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis duminică.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a stabilit crearea unui filtru în zona Glod din localitatea Moroeni, pentru a  verifica dacă toţi conducătorii auto s-au echipat corespunzător.

Proprietarii pensiunilor şi spaţiilor de cazare turistică din zona montană au fost înştiinţaţi că accesul din şi spre munte se va face duminică până la ora 17.00, iar după această oră accesul să se facă sub monitorizarea Jandarmeriei Montane. În situaţia eventualei atenţionări Cod Roşu, accesul în aceste zone va fi interzis temporar.

”Prefectul a solicitat Directorului Secţiei de Drumuri Naţionale Târgovişte monitorizarea cu atenţie a tuturor drumurilor naţionale şi în special DN 71 şi DN 72. S-a solicitat Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa şi Direcţiei de Sănătate Dâmboviţa, monitorizarea cu atenţie a gravidelor şi dializaţilor şi evitarea transportului acestora după ora 17.00. Primarii au fost atenţionaţi să rămână în dispozitiv pentru a informa în cazul producerii unor evenimente şi mai ales de a pune la dispoziţie spaţii persoanelor care au nevoie de adăpost pentru această perioadă”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Administraţia judeţeană informează că până duminică, la ora 13.00, nu au fost înregistrate persoane izolate din cauza zăpezilor sau persoane dispărute şi nici nu sunt drumuri închise în judeţ.