Site icon stiriDB

Abator clandestin, descoperit de poliţişti în Dâmboviţa

Două persoane au fost reţinute de poliţişti, după ce s-a descoperit că acestea au sacrificat animale într-un abator clandestin şi au comercializat aproximativ 135 de tone de carne folosind certificate de sănătate publică veterinară false, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis marţi.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de aproximativ 855.000 de lei.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010-2013, o femeie, în vârstă de 66 de ani, din localitatea Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, ar fi comercializat aproximativ 153 de tone de carne de vită, provenite din sacrificări ilegale de animale şi ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive. De asemenea a reieșit că sacrificările de animale se efectuau în abatorul clandestin al unui bărbat, de 41 de ani, din localitatea Șelaru, judeţul Dâmboviţa, iar carnea nu a fost supusă unui control sanitar-veterinar”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Totodată, cei doi ar fi folosit în fals 77 de certificate de sănătate publică veterinară pentru carne proaspătă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au reţinut, luni, două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Urmează ca cei în cauză să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.