Site icon stiriDB

A. Ţuţuianu: Colegi din PSD Dâmboviţa sunt fără coloană vertebrală, iar efortul Rovanei Plumb de a mima implicarea în viaţa PSD e ilar

Senatorul Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că unii lideri ai PSD Dâmboviţa sunt fără coloană vertebrală, iar despre Rovana Plumb a spus că mimarea în implicarea vieţii organizaţiei judeţene a PSD este ilară.

Ţuţuianu a fost exclus la finalul anului trecut din PSD, iar Rovana Plumb a preluat preşedinţia organizaţiei PSD Dâmboviţa.

”Asist la ce se întâmplă în PSD Dâmboviţa. Am urmărit ce s-a întâmplat la întâlnirile convocate de doamna Rovana Plumb la Titu, Găeşti, Pucioasa şi Moreni. În primul rând, este aproape ilar efortul doamnei Plumb de a mima implicarea în viaţa PSD Dâmboviţa. Ani de zile, din 2007 până astăzi, în afară de prezenţa sporadică la unele întâlniri în teritoriu, implicarea a fost minimă (…). În al doilea rând, mesajele transmise la aceste întâlniri sunt ridicole: ne preocupă judeţul, aveţi exemplu proiectele de la Armată (care nu sunt implementate în judeţ), facem treabă împreună, unitate, pace. Chestiuni propagandistice, care nu au nicio legătură cu problemele reale ale acestui judeţ (…). Nu există niciun fel de preocupare, decât preocuparea pentru postul de europarlamentar”, a spus Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că la întâlnirile pe care le are actuala conducere a PSD Dâmboviţa în teritoriu, primarii sunt îndemnaţi să transmită problemele administrative fostului preşedinte al CJ Dâmboviţa Alexandru Oprea, care acum nu mai are funcţie de conducere nici în consiliul judeţean, nici în PSD.

”În al treilea rând, este revoltător şi contrat legii, nu ştiu dacă Rovana Plumb pricepe, mesajul pe care îl transmite primarilor, anume acela de a ocoli preşedintele CJ, Daniel Comănescu, şi a se adresa cu probleme de administraţie publică lui Alexandru Oprea. Este o incitare la nerespectarea legii. Daniel Comănescu este preşedintele CJ Dâmboviţa, este ordonator de credite, este cel care are responsabilitatea proiectelor judeţului. Să transferi responsabilităţi către o persoană care nu are calitatea legală, înseamnă o instigare la încălcarea legii”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Acesta s-a arătat surprins şi de faptul că lideri din PSD Dâmboviţa nu au reacţionat la aceste acţiuni, nici la faptul că unii parlamentari au fost scoşi din sală de la discuţiile cu primarii. Despre cei care nu au reacţionat, Ţuţuianu a spus că nu au coloană vertebrală.

”De asemenea, este inacceptabil modul în care se comportă cu unii dintre parlamentarii PSD Dâmboviţa. Să rămâi la discuţii cu primarii şi să scoţi din sală pe Oana Vlăducă, Carmen Holban, Titus Corlăţean, este impardonabil! Aşa ceva nu s-a întâmplat în istoria acestei organizaţii. Ce rezultă de aici? Că o clică, o camarilă care nu are niciun fel de legitimitate încearcă să acapareze această organizaţie care a fost una de frunte în PSD. Mă aşteptam ca parlamentarii Corneliu Ştefan şi Claudia Gilia să aibă respectul necesar faţă de colegii lor şi să nu fi acceptat un asemenea mod de comportare. Mă aşteptam, de asemenea, ca Cristian Stan să aibă respectul necesar faţă de cele două colege care au fost pe lista de consilieri locali şi care au muncit cu el în Târgovişte ca să câştige mandatul de primar în 2016. Mă aşteptam ca Cristian Stan sau Claudia Gilia sau Sache Neculaescu să fi spus Rovanei Plumb că conducerea consiliului judeţean se face potrivit legii şi nu potrivit dorinţelor camarilei care s-a strâns în jurul ei. Din păcate constat că aceşti colegi ai mei au uitat să aibă vreun pic de coloană vertebrală. Se comportă precum moluştele”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

PSD Dâmboviţa nu a avut nicio reacţie până acum la declaraţiile lui Ţuţuianu.