A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la PIDU A Târgovişte (video)

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la PIDU A Târgovişte (video)

Ordinul de începere a lucrărilor aferente Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) zona A din Târgovişte a fost semnat, luni, de primarul municipiului, Gabriel Boriga.

Valoarea proiectului este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările vor fi executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

”După cum ştiţi, acum aproximativ o lună şi jumătate, într-un cadru şi mai festiv, am semnat contractul de finanţare, care, practic, consfinţea ultima etapă pe care o aveam de îndeplinit în procedurile legale de achiziţie a acestor lucrări de servicii. În fapt, este vorba de jumătate din cel mai important şi mai îndrăzneţ proiect al municipiului Târgovişte – Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Ne referim aici la cartierul micro 6, care reprezintă zona A”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Edilul a explicat în ce constau lucrările aferente PIDU A.

”Se vor schimba reţele de apă, reţele de canalizare, se vor reface toate străzile, străduţele, aleile şi bulevardele, pe care se va turna covor asfaltic cu garanţie de cinci ani. Se vor reabilita toate spaţiile verzi, se va schimba sistemul de iluminat public stradal prin montare de stâlpi noi, înlocuire de corpuri de iluminat cu unele eficiente energetic şi chiar panouri fotovoltaice. Se vor dărâma garajele şi se vor construi locuri de parcare moderne şi civilizare, care vor fi marcate la sol şi numerotate, se vor câştiga aproximativ 850 de locuri de parcare numai în micro 6. Se vor amenaja noi locuri de joacă pentru copii şi se vor monta camere video de supraveghere”, a afirmat Gabriel Boriga.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este împărţit pe două componente, A şi B. PIDU A vizează micro 6, iar PIDU B cartierele Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, micro 11 şi 12.

În cadrul modernizării infrastructurii din cartierele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană se vor crea patru benzi de circulaţie pe mai multe străzi din Târgovişte.

Contractul de execuţie lucrări pentru Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) zona A a fost semnat, luna trecută, la eveniment fiind prezentă Elena Udrea.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte  beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!