Site icon stiriDB

A fost inaugurată staţia de epurare din Târgovişte, realizată cu fonduri europene (video)

Staţia de epurare din Târgovişte a fost inaugurată, luni, este parte a proiectului european derulat de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa prin programul Operaţional de Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 140 de milioane de euro şi prevede extindere şi modernizare de reţele de apă în mediul urban din Dâmboviţa.

Valoarea staţiei de epurare de la Târgovişte este de peste 80 de milioane de lei. Lucrarea a fost executată în doi ani.

”Mă bucur că finalizăm unul dintre cele zece obiective care fac obiectul finanţării europene pe care Compania de Apă o are în cadrul Programului Sectorial de Mediu 2007 – 2014. În calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Dâmboviţa, parte integrantă din tot ce înseamnă aplicarea proiectelor pe apă şi canal în judeţul Dâmboviţa, vreau să vă spun că am fost preocupat şi sunt preocupat în continuare pentru finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Imnul Național a fost interpretat, la inaugurare, de Raluca Petre

Staţia de epurare a fost dimensionată pentru o populaţie de 124.000 de locuitori, luându-se în calcul atât populaţia Târgoviştei, cât şi a localităţilor învecinate.

Staţia conţine tratare mecanică, biologică, tratarea nămolului şi execută o epurare avansată, reţinând inclusiv nutrienţii.

”Mă bucur să fim împreună la un nou obiectiv de investiţii pe fonduri europene, realizat cu succes în municipiul Târgovişte. Şi niciodată, un obiectiv, după cum aţi putut să remarcaţi, nu se poate face peste noapte (…). Târgoviştea devine un oraş european, un oraş civilizat, un oraş care are grijă de mediu şi care are grijă de cetăţenii săi(…). Îi felicit pe cei de la Compania de Apă pentru cum au ştiut să gestioneze acest proiect. Vreau să-i felicit atât pe domnul director Staicu, cât și pe domnul director Vasilescu, cei care, de-a lungul timpului, au pus umărul la acest proiect. De asemenea, vreau să mult succes în foarte dificilă misiune pe care domnul Constantin și echipa mamnagerială de acum, de la Compania de Apă, o au”, a spusprimarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.