Site icon stiriDB

A fost inaugurat hangarul destinat mentenanţei pentru avioane, la Otopeni

Ministerul Apărării Naţionale a inaugurat, marţi, la Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, un hangar pentru realizarea mentenanţei la avioanele Hercules C 130.

Hangarul, singurul din ţară destinat reparării şi întreţinerii avioanelor de transport Hercules, a costat aproximativ 18 milioane de lei.

În 2006, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a primit de la Ministerul Apărării unitatea militară de la Titu, unde s-a construit Centrul Renault, iar consiliul s-a obligat să construiască acest hangar.

‘Inaugurarea acestui obiectiv de investiţii este rodul cooperării dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi MApN. Prin anul 2006, printr-o hotărâre de guvern, unitatea militară de la Titu s-a predat către CJ, care se obliga, prin acea hotărâre de guvern, ca în compensare la inventarul pe care noi l-am predat la Titu să realizeze acest obiectiv de investiţii. Este cel mai modern hangar de care dispun Forţele Aeriene Române, un hangar care permite executarea lucrărilor de mentenanţă la avioanele Hercules C 130, un hangar foarte modern care asigură şi condiţii de muncă deosebite personalului tehnic de la Forţele Aeriene. Investiţia a fost în jur de 19 milioane de lei, din care 15 milioane Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi 3 milioane MApN’, a declarat ministrul Mircea Duşa.

Investiţia CJ Dâmboviţa de la Otopeni cuprinde şi un simulator pentru avionul de tip Spartan pe care se pot pregăti piloţii.

‘În această investiţie a fost inclusă şi realizarea unui simulator (pentru avioanele Spartan – n.r.) care este în prezent cel mai modern din Europa. Este destinat pregătirii piloţilor şi personalului tehnic pe avioanele Spartan’, a arătat ministrul Apărării.

‘Sunt bucuros că am finalizat îndeplinirea obligaţiei pe care ne-am asumat-o cu ocazia predării unităţii militare de la Titu, după cum sunt bucuros că la Titu s-a creat un centru al grupului Renault, care înseamnă tehnologie de vârf, înseamnă, la momentul acesta, 400 de locuri de muncă. Noi am primit fosta unitate militară de la Titu, care ţinea de MApN şi care înseamnă 250 de ha de teren, circa 4.000 de metri pătraţi construcţii. L-am concesionat grupului Renault iar ca obligaţie pe care am avut-o în acest parteneriat cu MApN a fost construcţia acestui hangar’, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.