Site icon stiriDB

A demarat ”Luna plantării arborilor”

impaduriri-02

Elevi şi pădurari au participat, miercuri, la Ulieşti, judeţul Dâmboviţa, la demararea acţiunii ”Luna plantării arborilor”, la eveniment fiind prezent şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu.

La nivelul judeţului Dâmboviţa în acest an se vor realiza lucrări de împădurire pe o suprafaţă de 47 de hecatre.

La Ulieşti elevi de clasele V-VIII, pădurari şi jurnalişti au demarat acţiunea de plantare de arbori ce se va efectua aici pe o suprafaţă totală de 0,7 hectare, cu 3.500 de puieţi. Este vorba despre o refacere cu stejar, iar în proporţiimai mici se vor planta şi frasin, cireş şi păducel.

La nivel naţional, în 2015, vor fi efectuate lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafaţă de peste 15.600 de hectare, dintre care peste 9.000 de hectare regenerări naturale, restul împăduriri.

”O componentă importantă a activităţii de regenerare a pădurilor o reprezintă susţinerea sub aspect tehnic şi logistic a acţiunilor promovate împreună cu societatea civilă, iar Romsilva va asigura asistenţa tehnică celor interesaţi: autorităţi publice locale sau reprezentanţi ai ONG-urilor, elevi şi studenţi, asociaţii de voluntariat, în acţiunile promovate de acestea”, se arată într-un comunicat Romsilva.