A apărut almanahul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgovişte

Arhiepiscopia Târgoviştei informează că a apărut almanahul bisericesc pe anul 2014.

Acesta cuprinde, în paginile sale, cele mai reprezentative aspecte ale activităţii pastoral-misionare, teologice, spirituale şi culturale ale Arhiepiscopiei Târgovişte.

”Articolele şi studiile din cadrul lucrării evidenţiază cele mai importante evenimente ale anului trecut, celebrate la Târgovişte, sub patronajul Eparhiei noastre, dintre care amintim: 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a lui Mihai Voievod Viteazul, 325 de ani de la urcarea pe acelaşi binecuvântat tron a Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanul, Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi 1700 de ani de la emiterea Edictului de toleranţă de la Mediolanum, din anul 313”, se arată într-un comunicat al Arhipepiscopiei Târgovişte.

De asemenea, în almanah, sunt enunţate şi evenimentele majore  din acest nou an, precum: comemorarea omagială a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, la 300 de ani de la trecerea sa la cele veşnice şi 360 de ani de la trecerea la cele veşnice a Voievodului Matei Basarab, ocrotitor şi promotor al Ortodoxiei româneşti, ctitor de civilizaţie, cultură şi spiritualitate.

almanah bisericesc tot

error: Conţinut protejat !!