Cristian Stan, primar Târgovişte: Nu voi fi de acord cu primirea de refugiaţi în municipiu

Cristian Stan, primar Târgovişte: Nu voi fi de acord cu primirea de refugiaţi în municipiu

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care ar fi alocaţi refugiaţi şi municipiului Târgovişte, administraţia locală nu va fi de acord.

Edilul a spus că, în contextul în care acest subiect este unul de actualitate, este important ca locuitorii Târgoviştei să ştie care este poziţia administraţiei.

”Din câte ştiu, potrivit legislaţiei actuale, competenţe în această zonă are Oficiul Român pentru Imigrări şi Guvernul României. Esenţial este că numărul de refugiaţi, condiţiile în care se primesc refugiaţiisunt stabilite prin hotărâri de guvern, hotărâri care reprezintă acte administrative, susceptibile de a fi atacate în contencios administrativ. Dacă ar exista o astfel de hotărâre pentru Târgovişte, primul lucru pe care l-am face ar fi să o atacăm în contencios administrativ şi să cerem suspendarea aplicării acesteia. Acesta ar fi primul demers, coroborat cu contestarea în contencios administrativ a tuturor actelor subsecvente emise fie de Oficiul Român pentru Imigrări, fie de Guvernul României privind stabilirea locaţiilor, alocaţia de hrană şi aşa mai departe”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Întrebat dacă motivul refuzului de a primi refugiaţi este lipsa spaţiilor de cazare, primarul a răspuns că a luat în calcul, în general, problemele legate de gestionarea refugiaţilor.

”Cred că nu putem să ne raportăm că nu avem condiţii, ţări precum Germania se confruntă cu dificultăţi enorme cu privire la gestionarea refugiaţilor, infracţionalitate crescută. Sunt lucruri care ne determină, aşa, ab initio, fără a intra neapărat într-o analiză detaliată, să respingem această idee”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!