Big Build, eveniment prin care un ONG construieşte şi reabilitează mai multe obiective la Vizureşti

Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii, prin deschiderea, luni, la Vizureşti, judeţul Dâmboviţa, a şantierului de lucru prin care va fi construită o casă de cultură pentru tinerii din sat şi vor fi reabilitate şcoala, grădiniţa şi dispensarul, se arată într-un comunicat al Habitat for Humanity România.

”Big Build este evenimentul tradiţional prin care Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii, sărbatorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie. Big Build 2013 are loc în Vizureşti, judeţul Dâmboviţa, în perioada 7-11 octombrie, şi este a cincea ediţie a acestui eveniment de construcţie accelerată”, se arată în comunicat.

big built

Obiectivele Big Build 2013 sunt: reabilitarea dispensarului din Vizureşti; construirea grupului sanitar al şcolii şi lucrări de renovare la şcoala din Vizureşti unde învaţă 280 de elevi; termoizolarea exterioară a grădiniţei unde vin zilnic 70 de copii din comunitate; construirea unui spaţiu pentru after-school şi educaţie non-formală, adresat atât elevilor, cât şi adulţilor din comunitate; implicarea locuitorilor din comunitate în noul şantier Habitat de la Vizureşti, în activităţi de construcţie.

La acţiune vor participa circa 100 de voluntari, zilnic.

Un alt obiectiv propus de organizatori este promovarea implicării mediului privat în acţiuni de responsabilitate socială.

Vizureşti este o comunitate în care locuiesc 1.400 de persoane, 65% dintre acestea fiind de etnie romă.

Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) este o mişcare creştin-ecumenică, non-profit care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate.

error: Conţinut protejat !!