PNL Dâmboviţa solicită scuze publice de la preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu

PNL Dâmboviţa solicită scuze publice de la preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu

PNL Dâmboviţa solicită scuze publice din partea preşedintelui Consiliului Judeţan Dâmboviţa (CJD), Adrian Ţuţuianu, după ce acesta l-a făcut prost pe copreşedintele organizaţiei judeţene a liberalilor, Iulian Vladu.

Totodată liberalii dâmboviţeni anunţă că nu mai participă la nicio acţiune publică organizaţă de preşedintele CJD.

”Comitetul Judeţean Executiv al PNL Dâmboviţa a luat decizia ca membrii partidului să nu mai participe la nicio acţiune publică organizată de către preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ţuţuianu Adrian. Măsura vine ca urmare a comportamentului lipsit de respect, demnitate, onoare, eleganţă şi de educaţie primară pe care liderul PSD şi CJD l-a adoptat, în ultima perioadă, în spaţiul public. PNL Dâmboviţa apreciază că atât limbajul, cât şi comportamentul liderilor politici trebuie să fie unul decent, şi nu unul care să includă injurii şi jigniri, indiferent la adresa cui sunt proferate”, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa.

Liberalii solicită scuze publice.

Ţuţuianu Adrian a depăşit orice limită a suportabilităţii, prin atitudinea arogantă şi calomnioasă la adresa colaboratorilor şi adversarilor politici. Îi solicităm preşedintelui PSD Dâmboviţa să prezinte public scuze. În caz contrar, PNL va boicota toate acţiunile iniţiate de acesta”, se mai arată în comunicatul PNL Dâmboviţa.

Totul a pornit când copreşedintele PNL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu le-a cerut, miercuri, demisia primarului Târgoviştei şi a preşedintelui CJ Dâmboviţa împreună cu directorii Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD). Reacţia preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost una jignitoare la adresa parlamentarului liberal: ”e atât de prost!”.

Reacţia preşedintelui CJ Dâmboviţa a venit înt-o conferinţă de presă.

”Asistăm la gargară politică din partea unui individ care nu a înţeles nimic! E atât de prost încât nu poată să înţeleagă nimic din ceea ce ţine de Compania de Apă şi din fondurile europene. Nivelul lui este la cel mult de primar al unei comune cu maxim 1.000 de locuitori, nu de deputat în Parlamentul României”, a spus Ţuţuianu.

Ţuţuianu recunoaşte, într-o declaraţie de presă, transmisă vineri, că exprimarea a fost una nepotrivită.

Declarație de presă

Cu privire la declarațiile făcute la ultima conferință de presă, adaug următoarele precizări:
Așa cum am afirmat și aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, accept că exprimarea la adresa persoanei dlui Vladu Iulian a fost una nepotrivită, cauzată, între altele, de tensiunea acumulată în ultimele zile.
În același timp, însă, afirmațiile cu privire la necunoașterea de către dl Vladu a problemelor de la Compania de Apă, abordarea politicianistă a subiectului, respectiv obligația, în calitate de lider al PNL (PDL) de a-și asuma gravele nereguli produse sub administrația anterioară rămân valabile!
Pentru a putea avea un dialog onest, e nevoie ca, mai întâi, dl Vladu să-și asume:
    Corecția financiară de 20,4 milioane lei aferentă contractului de lucrări nr. 2 – „Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște-Sud”, corecție aplicată pentru criterii restrictive introduse în documentația de atribuire din anul 2010;
    Implementarea dezastruoasă a proiectelor derulate de Compania de Apă în orașele Găești și Titu, respectiv contractele de lucrări nr. 9 și 10, care privesc reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Chiar dacă dl Vladu pare că a uitat, pentru acuratețe, îi reamintesc doar numele: Vel Service, Confort Timișoara și Concept Construct Invest. După ce își amintește perioada respectivă și o asumă, putem dialoga;
    Inventarul incomplet al consumatorilor, persoane fizice și juridice, precum și consumul fraudulos de apă;
    Întârzierile uriașe în implementarea contractelor de lucrări nr. 1 – 10 din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” existente la nivelul lunii mai 2013, când a fost înlocuit managementul Companiei de Apă;
    Achiziționarea, cu o lună înainte de începerea campaniei electorale din anul 2012, a unui număr important de salopete la preț de costume de lux (1200 lei/bucată);
    Achiziția a două tractoare, ambele în valoare 500.000 euro.
Adaug faptul că, din anul 2005 până în 2013 (luna mai), Compania de Apă a fost gestionată exclusiv de reprezentanți desemnați de PDL-ul dlui Vladu Iulian, amintindu-l ca fruntaș politic doar pe dl Caracota Iancu, foarte vocal în ultimele zile.
Ca urmare, până la asumarea de către dl Vladu și colegii săi din PNL (PDL) a acestor grave nereguli, îl asigur că disputa noastră pe subiect va continua.

PREȘEDINTE,
Adrian Țuțuianu

error: Conţinut protejat !!