Lucrările la podul de la Finta aproape gata, circulaţia s-a reluat

pod-finta-01

Lucrările efectuate la podul peste Ialomiţa de la Finta, judeţul Dâmboviţa, avaraiat din cauza calamităţilor de anul trecut, sunt aproape gata, iar circulaţia pe pod s-a reluat.

”Este o lucrare de reabilitare, după evenimentele create de calamităţile din 2014, în primăvară. Sunt lucrări făcute de consiliul judeţean, valoarea este de 1,6 milioane de lei. Lucrările sunt aproape finalizate, în sensul că s-au efectuat consolidările, apărare mal, mai avem de cărat piatră şi umplutură pentru a aduce la nivelul patului de anrocamente de la baza podului. Lucrarea va fi finalizată în următoarele două săptămâni, oricum de aproape o lună de zile pe zonă se circulă şi partea bună este că de la primăria veche de la Finta avem asfaltare făcută până la Bilciureşti în asociere consiliul judeţean – Consiliul Local Finta – Consiliul Local Bilciureşti. Valoarea la asociere 1,8 milioane de lei, din care 300.000 de lei este cota Consiliului Local Bilciureşti, 600.000 de lei Consiliul Local Finta şi 900.000 de lei consiliul judeţean”, a precizat Ţuţuianu, aflat în vizită de lucru în zona unde au loc lucrările.

Constructorul care execută lucrările la pod este Societatea Comercială de Lucrări Drumuri şi Poduri (SC LDP) din subordinea CJ Dâmboviţa.

Podul de la Finta a fost închis circulaţiei aproape un an, după ce din cauza precipitaţiilor abundente debitul râului Ialomiţa a crescut şi a erodat malurile râului în zona podului. O porţiune din pod a fost ruptă efectiv.

pod-finta-02

Podul de la Finta a fost inaugurat în octombrie 2013. Investiţia a fost de 4 milioane de lei şi a fost suportată de Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa, lucrările fiind începute din 2002.

Podul are o lungime de 131 de metri şi asigură legătura între drumurile judeţene DJ 720A Finta – Postârnacu şi DJ 711 Dobra – Bilciureşti – Cojasca.

error: Conţinut protejat !!