Sorin Roşca Stănescu (senator PNL): Munca producătorilor se duce pe apa sâmbetei din cauza speculanţilor

Sorin Roşca Stănescu (senator PNL): Munca producătorilor se duce pe apa sâmbetei din cauza speculanţilor

Speculanţii reuşesc, de multe ori, să îi cumpere pe cei care administrează pieţele agro alimentare, iar munca adevăraţilor producători e irosită din cauza intermediarilor, a declarat, joi, la Târgovişte, la dezbaterea ”Cum scăpăm de speculanţii pieţelor”, senatorul PNL de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu.

Dezbaterea a avut loc la iniţiativa parlamentarului liberal. Au participat producători, reprezentanţi ai APIA, ai Camerei Agricole, ai Primăriei Târgovişte, inclusiv viceprimarul Ioan Ţuţuianu.

”Munca producătorilor se duce pe apa sâmbetei din cauza speculanţilor, care câştiga ei ce ar trebui să câştige fermierii. TIR-uri care vin din Turcia sau din alte ţări cu marfă, de multe ori fără actele necesare, fără a plăti toate taxele, fac concurenţă păguboasă producătorilor şi aduc prejudicii statului prin evaziune fiscală”, a spus, la dezbatere, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Acesta a adăugat că sunt cazuri în care certificatul de producător nu este acoperit de statutul de producător, ”sunt certificate date pe mită”.

”În Bucureşti, de exemplu, producătorii ăştia stau la etajul 8 sau 9, unde produc? În ghivece? Altă problemă, accesul la tarabă: speculanţii reuşesc să îi cumpere pe cei care administrează pieţele”, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.

dsci1323Parlamentarul a precizat că a discutat pe această temă cu ministrul Agriculturii, care i-a spus că există un plan ce va fi pus în aplicare foarte repede.

Senatorul PNL şi-a notat cerinţele şi nemulţumirile producătorilor care au venit la dezbatere, a transmis celor interesaţi să vină cu propuneri concrete la cabinetul său parlamentar şi a spus că pornind de la Dâmboviţa va încerca să rezolve problema la nivel naţional.

”Vă voi raporta ce am făcut”, a spus, în încheierea dezbaterii, Sorin Roşca Stănescu.

error: Conţinut protejat !!